Antena 3 CNN Actualitate Șeful Poliției Rutiere Brașov, reținut pentru trafic de influență

Șeful Poliției Rutiere Brașov, reținut pentru trafic de influență

Șeful Poliției Rutiere Brașov, reținut pentru trafic de influență
Sursa foto: Foto: smokingsection.uproxx.com
de S.T.    |    24 Iun 2014   •   20:22

Șeful Poliției Rutiere Brașov, comisar șef Claudiu Tămârjan, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență, instigare la abuz în serviciu și folosirea, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Potrivit unui comunicat transmis marți Agerpres, Claudiu Tămârjan, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brașov, este acuzat că în perioada octombrie-decembrie 2013 a creat un sistem infracțional foarte bine pus la punct, oferind protecție mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri și funcționarilor publici.

"Această protecție se materializa în sensul nesancționării contravenționale sau penale de către personalul din subordine, în schimbul unor foloase materiale, oferite și remise ori de câte ori lucrătorul de poliție avea nevoie. Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicații, fiecare persoană înțelegea ce anume are de făcut. Astfel, în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, Claudiu Tămârjan contacta agentul de poliție din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmițând un cod. La rândul său, agentul de poliție transmitea un mesaj în sensul că a înțeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliție să-și încalce atribuțiile de serviciu", susțin procurorii.

DNA precizează că, dispunând de anumite date privitoare la controalele desfășurate pe linie rutieră/ transporturi, Claudiu Tămârjan a comunicat aceste lucruri persoanelor interesate și neautorizate, evitându-se în acest fel sancționarea societăților comerciale respective.

Sursa citată menționează că pentru aceste 'servicii' Claudiu Tămârjan a pretins și primit de la diverse persoane următoarele: un card pentru combustibil, material lemnos pentru imobilul în care locuiește, produse din carne, băuturi carbogazoase, whisky pentru o petrecere și păstrăvi.

El a fost audiat marți la sediul DNA Brașov, după ce în cursul dimineții, biroul comisarului șef din cadrul IPJ Brașov a fost percheziționat de procurori. De asemenea, a fost percheziționată și locuința sa din Brașov.

×
Subiecte în articol: trafic de influenta
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close