Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta a promis ajutor financiar pentru zonele afectate de inundaţii

Victor Ponta a promis ajutor financiar pentru zonele afectate de inundaţii

Victor Ponta a promis ajutor financiar pentru zonele afectate de inundaţii
de M.T.    |    30 Iul 2014   •   17:19

Un mort, patru dispăruţi, peste 185 de localităţi afectate şi mai mult de 1.000 de persoane evacuate. Acesta este bilanţul inundaţiilor din ultimele zile.

Tone de ajutoare au fost trimise în zonele afectate cu elicopterul din rezerva de stat pentru sinistraţi. Sunt localităţi în care pompierii au rămas fără combustibil la motopompe şi nu mai pot scoate apa din case. Şi asta nu e tot.

Hidrologii au prelungit şi extins codul roşu de inundaţii pentru şapte judeţe. Din nefericire, se întorc şi ploile - meteorologii au emis două coduri de ploi abundente pentru opt judeţe, inclusiv zonele afectate de viituri. La Novaci, în Gorj, unde Gilortul a făcut prăpăd, este una dintre cele mai grele situaţii.


Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după ce a fost în localitatea gorjeană Novaci, că, în şedinţa de Guvern de joi, vor fi alocate sumele necesare pentru lucrări rapide de intervenţie în judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş, grav afectate de inundaţii.

Debitele râurilor sub cod roşu şi portocaliu de inundaţii au crescut şi de aproape 400 de ori, potrivit oficialilor de la Apele Române. Iar viitura care a afectat Vâlcea şi Argeş va ajunge în această noapte în Teleorman.

Premierul a anunţat ajutoare financiare suplimentare pentru zonele afectate de inundaţii şi a cerut poliţiei să sanţioneze dur furturile din zonele calamitate.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close