Antena 3 CNN Actualitate Zeci de hectare de pădure de lângă Câmpulung Moldovenesc, defrişate pentru a face loc unei telegondole

Zeci de hectare de pădure de lângă Câmpulung Moldovenesc, defrişate pentru a face loc unei telegondole

Zeci de hectare de pădure de lângă Câmpulung Moldovenesc, defrişate pentru a face loc unei telegondole
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Aug 2011   •   10:45

Aproape 50 de hectare de pădure de lângă oraşul Câmpulung Moldovenesc, din care aproape jumătate fac parte din Rezervaţia Rarău, vor fi tăiate pentru a face loc unei pârtii şi unei telegondole.

Este vorba despre o investiţie de aproximativ 25 de milioane de euro, inclusă în programul "Schi în România", patronat de ministerul condus de Elena Udrea.

Mai bine de 5 milioane de euro au fost pompate deja în direcţia unor firme apropiate de PDL, care s-au remarcat şi la construcţia telegondolei de la Vulcan.

Oficialii Ministerului Dezvoltării şi Turismului spun că proiectul staţiunii de lângă Câmpulung Moldovenesc are toate avizele necesare. Mai mult, ei afirmă că studiile de fezabilitate susţin defrişarea a căteva zeci de hectare din Rezervaţia Rarău, pentru construirea pârtiei şi a unei telegondole.

 


Păduri protejate din Munţii Retezat, defrişate din cauza unui drum

Ultima pădure intactă din Europa care se află în România este în pericol din cauza unui drum.

Autorităţile de mediu din România au aprobat construcţia unei străzi, deşi aceste lucrări vor avea un efect devastator asupra unor zone protejate, munţii Retezat şi Parcul Naţional Domogled.

19 kilometri din strada 66A urmează să treacă prin această zonă, ceea ce înseamnă că legislaţia mediului înconjurător a fost încălcată, susţine grupul pentru protejarea mediului înconjurător World Wide Fund for Nature.
 











×
Subiecte în articol: telegondola Elena Udrea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close