Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Preşedintele FR de Hochei: „La cât lipseşte din infrastructură, toată lumea s-ar speria cât ar trebui să investim”

Preşedintele FR de Hochei: „La cât lipseşte din infrastructură, toată lumea s-ar speria cât ar trebui să investim”

Preşedintele FR de Hochei: „La cât lipseşte din infrastructură, toată lumea s-ar speria cât ar trebui să investim”
de M.T.    |    07 Feb 2014   •   13:29

Invitat la ediţia specială dedicată Jocurilor Olimpice de la Soci, la Antena 3, preşedintele Federaţiei Române de Hochi, Florian Gheorghe, a declarat că principala problemă a sporturilor de iarnă în ţara noastră o reprezintă lipsa infrasctructurii.

„Problemele noastre parcă nu se mai termină. Trăim totuşi cu speranţa că, într-un final, vom reuşi şi noi cu sporturile de iarnă să ieşim undeva mai sus”, a spus Florian Gheorghe.

Bugetele celor trei federaţii române care au sportivi la Soci au fost de 4,3 milioane de euro în ultimii patru ani, o sumă extrem de mică.

„Ni se spune că nu ni se pot da bani mai mulţi pentru că nu avem rezultate: Dar acestea vin investind. Hai să investim în sporturile de iarnă şi vedem apoi care e rezultatul”, a spus preşedintele FR de Hochei.

„La cât lipseşte din infrastructură, toată lumea s-ar speria cât ar trebui să investim. Şi pe bună dreptate, e de speriat. Ar trebui să alocăm peste 200 de milioane de euro numai pentru infrastructură”, a adăugat Florian Gheorghe.

Preşedintele FR de Hochei crede că problemele de organizare de la Soci sunt normale şi a afirmat că „fosta Uniune Sovietică era cel mai bun organizator de competiţii”.

„Trebuie să luăm ceea ce e bun, iar sportivii nu sunt obişnuiţi să stea la Hilton sau Sheraton”, a concluzionat Florian Gheorghe.

În privinţa turneului de hochei de la Soci, Florian Gheorghe consideră că „Suedia, Canada şi Rusia sunt principalele favorite la titlul olimpic”.


×
Subiecte în articol: jo2014 soci2014 JO de iarna JO de la Soci
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close