Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA şi France Football au anunţat numele celor trei finalişti pentru Balonul de Aur 2013

FIFA şi France Football au anunţat numele celor trei finalişti pentru Balonul de Aur 2013

FIFA şi France Football au anunţat numele celor trei finalişti pentru Balonul de Aur 2013
de M.T.    |    09 Dec 2013   •   16:43

FIFA şi revista France Football au anunţat, luni, numele celor trei finalişti pentru trofeul Balonul de Aur 2013, care va fi acordat pe data de 13 ianuarie 2014, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Zurich.

Aşa cum era de aşteptat, cei trei jucători dintre care se va alege Balonul de Aur sunt portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), francezul Frank Ribery (Bayern Munchen) şi argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona).

Surprinde oarecum absenţa dintre finalişti a suedezului Zlatan Ibrahimovic, care a avut un an fantastic, în ciuda faptului că naţionala sa a ratat calificarea la Cupa Mondială de anul viitor, dar starul lui Paris St. Germain rămâne poate principalul favorit la premiul Puskas (cel mai frumos gol al anului), pentru execuţia sa din amicalul cu Anglia.

Chiar dacă se numără priintre finalişti, Messi are şanse destul de mici de a cuceri pentru a cincea oară consecutiv trofeul, argentinianul fiind victima accidentărilor în ultima parte a anului, motiv pentru care a ieşit din prim-plan.

În aceste condiţii, Ronaldo şi Ribery nu se luptă doar pentru Balonul de Aur, ci şi pentru onoarea de a fi cel care opreşte dominaţia de patru ani a lui Messi.

Din punct de vedere al cifrelor individuale, portughezul porneşte cu prima şansă, dar francezul are de partea sa rezultatele extraordinare obţinute de Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor, a Bundesligii, a Cupei Germaniei şi a Supercupei Europei.

Tot luni au fost anunţate şi finalistele pentru titlul de cea mai bună jucătoare din 2013, acestea fiind Nadine Angerer (Germania), Marta (Brazilia) şi Abby Wambach (SUA).

În ceea ce priveşte trofeul pentru cel mai bun antrenor, lupta se va da între germanii Jupp Heynckes (ex-Bayern Munchen) şi Jurgen Klopp (Borussia Dortmund) şi scoţianul Alex Ferguson, care s-a retras la finalul  sezonului trecut de la Manchester United.

Dintre Ralf Kellermann (Germania/VfL Wolfsburg), Silvia Neid (naţionala feminină a Germaniei) şi Pia Sundhage (naţionala feminină a Suediei) se va alege antrenorul anului în fotbalul feminin.

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close