Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Naționala României, victorie chinuită cu Lituania în Liga Națiunilor

Naționala României, victorie chinuită cu Lituania în Liga Națiunilor

Naționala României, victorie chinuită cu Lituania în Liga Națiunilor
Sursa foto: foto: Facebook/Echipa Nationala de Fotbal
11 Oct 2018   •   23:41

 Naţionala României a învins dramatic formaţia Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-0), joi seara, pe stadionul LFF din Vilnius, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor la fotbal.

România, care a controlat jocul în cea mai mare parte a sa, a smuls victoria în prelungiri, printr-un gol marcat de Alexandru Maxim (90+4), după ce balticii egalaseră prin Arturas Zulpa (89). Alexandru Chipciu (13) marcase primul gol al tricolorilor. 

România a obţinut prima sa victorie în competiţie, după două egaluri, 0-0 acasă cu Muntenegru şi 2-2 în deplasare cu Serbia. 

Echipa antrenată de Cosmin Contra a început bine şi a avut prima ocazie prin Chipciu (8), care a şutat din poziţie centrală, dar balonul a fost respins de portar. Lituania a avut o mare şansă de a deschide scorul în min. 10, când Cernych a reluat în bară, la centrarea lui Baravykas. 

România a deschis scorul în min. 13 Chipciu, reluând în plasă mingea respinsă de Algis Jankauskas din faţa lui Mitriţă. Mitriţă şi-a creat şi el o situaţie notabilă, dar şutul său de la 25 de metri a fost respins de portar (16). Jocul a fost în continuare unul de uzură, cu tricolorii având iniţiativa, dar fără a-şi crea ocazii de poartă. Ultima situaţie a primei reprize a fost un şut al lui Slivka (42) de la 20 de metri, prins de Tătăruşanu. 

Echipa României a început bine şi partea secundă şi a avut două oportunităţi notabile: Mitriţă (52) a reluat din foarfecă de la 10 m, dar Setkus a respins salvator, iar apoi Stanciu (53) a şutat de la 24 metri, mingea fiind reţinută de portar. 

Valskis, fost jucător al Universităţii Craiova, a avut două situaţii bune de gol, dar a şutat pe lângă poartă din careu (66), după o eroare a lui Bancu, iar apoi a fost blocat salvator de Săpunaru la 6 metri (80). 

România nu a mai reuşit să creeze faze de pericol la poarta gazdelor, remarcându-se doar şutul lui Chipciu (73), la colţul scurt, prins de portar. 

Balticii au egalat min. 89, la o nesincronizare în centrul apărării noastre, Zulpa a rămas singur cu portarul după o combinaţie cu Valskis şi a marcat. 

Tricolorii nu au renunţat la luptă şi au reuşit să marcheze golul victoriei în min. 90+4, prin Maxim, care l-a driblat elegat pe Algis Jankauskas şi a marcat cu un şut la colţul lung. 

România nu mai câştigase un meci oficial în deplasare din 8 octombrie 2016, când învingea Armenia cu 5-0. De atunci a înregistrat trei egaluri şi două eşecuri în deplasare în partide oficiale. 

Naţionala României va juca duminică pe Arena Naţională cu Serbia, un meci decisiv pentru câştigarea grupei. 

Lituania - România 1-2 (0-1) 
Au marcat: Arturas Zulpa (89), respectiv Alexandru Chipciu (13), Alexandru Maxim (90+4). 
Vilnius, Stadion LFF: 2.000 spectatori 
Liga Naţiunilor - Seria A, Grupa a 4-a 

Au evoluat echipele: 
Lituania:16. Ernestas Setkus - 23. Rolandas Baravykas, 5. Algis Jankauskas, 2. Linas Klimavicius, 4. Vaidas Slavickas - 7. Arturas Zulpa, 18. Modestas Vorobjovas (17. Mantas Kuklys, 63), 14. Vykintas Slivka - 11. Arvydas Novikovas, 22. Fiodor Cernych (căpitan; 15. Deimantas Petravicius, 87), 10. Darvydas Sernas (19. Nerijus Valskis, 63). Selecţioner: Edgaras Jankauskas. 
Rezerve neutilizate: 1. Emilijus Zubas, 12. Dziugas Bartkus - 3. Justinas Janusevskis, 6. Povilas Leimonas, 9. Donatas Kazlauskas, 13. Domantas Simkus, 20. Valdemar Borovskij, 21. Vaidotas Silenas. 
România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 6. Cristian Manea, 4. Gabriel Tamaş, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 11. Nicuşor Bancu - 15. Paul Anton, 18. Răzvan Marin - 7. Alexandru Chipciu, 23. Nicolae Stanciu (9. Dorin Rotariu, 87), 20. Alexandru Mitriţă (10. Alexandru Maxim, 78) - 19. George Ţucudean (13. Claudiu Keşeru, 71). Selecţioner: Cosmin Contra. 
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 3. Alin Toşca, 5. Tudor Băluţă, 8. Adrian Stoian, 17. Florin Tănase, 21. Denis Drăguş. 

Arbitru: Francois Letexier; arbitri asistenţi: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni; arbitri adiţionali: Amaury Delerue, Nicolas Rainville; arbitru de rezervă: Nicolas Danos (toţi din Franţa) 
Cartonaşe galbene: Anton (32), Chipciu (45), Silvka (69), Marin (85). 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close