Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2014: Revenire senzaţională pentru Suedia. Polonia - Anglia, amânat din cauza ploii

Preliminarii CM 2014: Revenire senzaţională pentru Suedia. Polonia - Anglia, amânat din cauza ploii

Preliminarii CM 2014: Revenire senzaţională pentru Suedia. Polonia - Anglia, amânat din cauza ploii
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    17 Oct 2012   •   00:44

Suedia a revenit senzaţional de la 0-4 pe Olympiastadion din Berlin şi a obţinut o remiză împotriva Germaniei, Franţa a egalat Spania în ultimul minut al prelungirilor, iar partida Polonia - Anglia a fost amânată pentru miercuri din cauza ploii.

Meci incredibil în Germania, în grupa C a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Gazdele au condus cu 4-0 după o oră de joc, dar Suedia a reuşit să plece în cele din urmă cu un punct, graţie unui forcing incredibil în ultimele 30 de minute.

Klose, de două ori, şi Mertesacker au marcat pentru echipa antrenată de Joachim Low în prima repriză, iar Mesut Ozil a punctat la 13 minute după pauză şi se părea că germanii au rezolvat problema învingătoarei.

Golul lui Ibrahimovic din minutul 62 a dat însă semnalul revenirii scandinavilor, care au mai înscris prin Lustig şi Elmander în următoarele 12 minute, pentru ca Elm să desăvârşească o seară memorabilă pentru nordivi în prelungiri.

Un alt meci dramatic a avut loc la Madrid, pe Vicente Calderon, acolo unde campioana mondială şi europeană Spania a întâlnit echipa Franţei, în derbyul grupei I. Gazdele au deschis scorul prin Sergio Ramos, în minutul 25, dar "cocoşii" au făcut o repriza a doua foarte bună şi au obţinut meritatul egal graţie golul marcat în ultimul minut al prelungirilor de Giroud.

Întâlnirea din grupa H dintre Polonia şi Anglia, care ar fi trebuit să se desfăşoare la Varşovia, a fost amânată pentru miercuri, din cauza ploii, gazonul Stadionului Naţional devenind impracticabil în urma precipitaţiilor abundente.

Interesant este faptul că arena din capitala Poloniei, construită special pentru Campionatul European din acest an, are acoperiş retractabil, însă oficialii gazdelor nu au considerat necesar ca acesta să fie folosit, deşi condiţiile meteo au fost nefavorabile de-a lungul întregii zile.

La meciul 100 pentru echipa naţională, Cristiano Ronaldo nu le-a putut oferi un succes fanilor de pe stadionul Dragao din Porto, acolo unde Portugalia a reuşit doar o remiză cu Irlanda de Nord, scor 1-1, în grupa F. Oaspeţii au condus după golul lui McGinn, egalarea fiind adusă de Helder Postiga, cu 11 minute înainte de final.

În grupa B, vicecampioana europană Italia s-a impus pe teren propriu cu 3-1 în faţa Danemarcei, deşi a evoluat aproape o întreagă repriză în inferioritate numerică, după eliminarea lui Osvaldo, şi şi-a consolidat primul loc. Montolivo a deschis scorul pentru "azzurri", iar De Rossi a dublat avantajul gazdelor înainte de pauză. Kvist a redus din diferenţă în prelungirile primei reprize, pentru ca Balotelli să stabilească rezultatul final în minutul 54.

Scorul serii a fost realizat de Austria, care a învins cu 4-0 echipa Kazahstanului în grupa C. Victorii importante au obţinut şi Croaţia (2-0 cu Ţara Galilor), Belgia (2-0 cu Scoţia), Rusia (1-0 cu Azerbaidjan), Grecia (1-0 cu Slovacia) şi Muntenegru (1-0 cu Ucraina).

Rezultate preliminarii CM 2014


Grupa A: Croaţia - Ţara Galilor 2-0, Macedonia - Serbia 1-0, Belgia - Scoţia 2-0

Grupa B: Cehia - Bulgaria 0-0, Italia - Danemarca 3-1

Grupa C: I. Feroe - Irlanda 1-4, Austria - Kazahstan 4-0, Germania - Suedia 4-4

Grupa D: Andorra - Estonia 0-1, Ungaria - Turcia 3-1, România - Olanda 1-4

Grupa E: Cipru - Norvegia 1-3, Islanda - Elveţia 0-2, Albania - Slovenia 1-0

Grupa F: Israel - Luxemburg 3-0, Portugalia - Irlanda de Nord 1-1, Rusia - Azerbaidjan 1-0

Grupa G
: Letonia - Liechtenstein 2-0, Bosnia - Lituania 3-0, Slovacia - Grecia 0-1

Grupa H: Ucraina - Muntenegru 0-1, San Marino - Moldova 0-2, Polonia - Anglia (amânat)

Grupa I: Belarus - Georgia 2-0, Spania - Franţa 1-1

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close