Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Rusia remizează cu Polonia, scor 1-1, şi este aproape calificată în sferturile de finală de la EURO 2012

Rusia remizează cu Polonia, scor 1-1, şi este aproape calificată în sferturile de finală de la EURO 2012

Rusia remizează cu Polonia, scor 1-1, şi este aproape calificată în sferturile de finală de la EURO 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    13 Iun 2012   •   00:00

Rusia este aproape calificată în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a încheiat la egalitate cu Polonia, una dintre gazdele turneului final, scor 1-1.

 
Echipa antrenată de Dick Advocaat a marcat prima la Varşovia, prin Alan Dzagoev, ajuns la al treilea gol în competiţie, însă polonezii au refuzat oaspeţilor bucuria unui succes de ziua lor naţională, căpitanul Jakub Blaszczykowski egalând în repriza a doua cu o superexecuţie.
 
Cu patru puncte după primele două meciuri, Rusia are nevoie de un egal cu Grecia în ultima etapă pentru a fi sigură de locul său între primele opt echipe ale continentului, în timp ce Polonia va întâlni Cehia, într-un duel pe viaţă şi pe moarte în care formaţia pregătită de Franciszek Smuda nu are decât varianta victoriei.
 
Partida a fost prefaţată de violenţele dintre fanii celor două echipe de pe străzile Varşoviei, însă tensiunea nu a fost la fel de mare şi pe stadion, deşi suporterii ruşi au afişat la intonarea imnurilor un uriaş banner pe care era scris "This is Russia".
 
Polonezii nu s-au lăsat impresionaţi nici de acest amănunt, nici de faptul că adversarii lor veneau după o victorie clară în faţa Cehiei şi au avut primele şanse importante ale întâlnirii, prin Sebastian Boenisch, a cărui lovitură de cap a fost respinsă cu un reflex superb de Malafeev, şi Lewandowski, care a tras peste din marginea careului.
 
În minutul 17, Polanski a marcat, la capătul unei faze frumoase, dar reuşita sa a fost corect anulată pentru offside. Ruşii au avut nevoie de o singură neatenţie în apărarea gazdelor, iar în minutul 37 Dzagoev a profitat şi a deschis scorul cu o execuţie norocoasă din interiorul careului, după o lovitură liberă de pe partea stângă a lui Arshavin.
 
Până la pauză, avantajul elevilor lui Advocaat nu a fost pus în pericol decât o singură dată, cu şase minute înainte de finalul primei reprize, când şutul lui Blaszczykowski a fost deturnat de Malafeev din drumul său spre poartă.
 
Imediat după reluare, Lewandowski a avut o excelentă şansă de a egala, dar atacantul Borussiei Dortmund a intrat în unghi după ce îl driblase iniţial pe goalkeeperul advers şi nu a mai putut finaliza.
 
La puţine momente după ce Arshavin a irosit o bună oportunitate de a dubla avantajul formaţiei sale, şut paralel cu poarta la capătul unei acţiuni personale, în minutul 57, Blaszczykowski a făcut 1-1, învingându-l pe Malafeev de la marginea careului. Un gol care şi-a depus candidatura pentru titlul de cel mai frumos al turneului.
 
Deşi a rămas timp suficient până la final, cele două echipe nu şi-au mai creat vreo ocazie importantă, odată cu trecerea timpului ambele fiind mulţumite cu rezultatul de pe tabelă. Soarta calificării în sferturi se amână pentru ultima etapă.
 

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close