Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Santos i-a propus lui Pele să joace la Campionatul Mondial al cluburilor

Santos i-a propus lui Pele să joace la Campionatul Mondial al cluburilor

Santos i-a propus lui Pele să joace la Campionatul Mondial al cluburilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    05 Aug 2011   •   12:23

Oficialii lui FC Santos, deţinătoarea Copei Libertadores, i-au propus lui Pele să evolueze pentru echipa al cărei tricou l-a îmbrăcat timp de 18 ani la Campionatul Mondial al cluburilor, competiţie care va avea loc în Japonia, în luna decembrie.

Deşi subiectul a fost tratat până acum în glumă, conducătorul departamentului de marketing al FC Santos, Armenio Neto, a declarat pentru Folha că nu poate fi exclusă ipoteza participării lui Pele la Campionatul Mondial al cluburilor. Potrivit acestuia, FC Santos doreşte astfel să întărească legăturile între această grupare şi imaginea celui mai faimos fotbalist brazilian din toate timpurile, iar o prezenţă a acestuia la competiţia din Japonia ar fi o importantă parte a strategiei de marketing”, scrie cotidianul spaniol sport.es, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, propunerea a fost făcută de preşedintele Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro în timpul unei întâlniri a conducerii clubului brazilian. Publicaţia susţine că Pele, în vârstă de 70 de ani) s-a arătat interesat de idee şi a spus că are nevoie de timp pentru a se antrena.

Şeful departamentului de marketing al lui Santos, Armenio Neto, a explicat că decizia finală depinde şi de antrenorul echipei, Muricy Ramalho: „Depinde şi de poziţia lui Muricy. Dacă el crede că Pele poate fi de ajutor pentru echipă, de ce nu?”.

Subiectul urmează să fie discutat din nou săptămâna viitoare, atunci când Pele va reveni în Brazilia din Anglia, acolo unde a fost invitat să asiste la un amical al lui Manchester United.

×
Subiecte în articol: Pele japonia
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close