Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Astra Giurgiu a câştigat Supercupa României, după ce a învins Steaua la penaltyuri

Astra Giurgiu a câştigat Supercupa României, după ce a învins Steaua la penaltyuri

Astra Giurgiu a câştigat Supercupa României, după ce a învins Steaua la penaltyuri
de M.T.    |    11 Iul 2014   •   23:59
Istoria din finala Cupei României s-a repetat şi în Supercupa României. Astra Giurgiu s-a impus cu 5-3 în faţa campioanei Steaua şi a cucerit al doilea trofeu din palmaresul clubului.

La finalul celor 120 de minute ale partidei disputate pe Arena Naţională din Bucureşti scorul a fost 1-1, ratarea lui Filip de la loviturile de departajare dovedindu-se decisivă pentru deznodământul primului meci oficial al sezonului 2014/15.

Astfel, noul antrenor al Stelei, Costel Gâlcă, debutează cu un eşec pe banca roş-albaştrilor, care au arătat în puţine momente forţa din stagiunea trecută, la finalul căreia au cucerit cel de-al 25-lea titlu.

Astra nu reuşeşte să învingă Steaua de şapte meciuri, dar a cucerit două trofee în faţa roş-albaştrilor. Unul dintre paradoxurile fotbalului, dar şi o dovadă a ambiţiilor giurgiuvenilor, care se anunţă încă de pe acum printre favoritele noii ediţii din Liga I.

La fel ca şi în Cupa României, echipa antrenată de Daniel Isăilă s-a impus în urma loviturilor de la 11 metri. Silviu Lung jr. a respins execuţia lui Filip, dar nu a putut bloca şuturile expediate de Keşeru, Pârvulescu şi Latovlevici. Însă nici nu a fost nevoie de mai mult, pentru că Astra a transformat toate cele cinci penaltyuri, prin Găman, Seto, Junior Morais, Laban şi Budescu.

În acelaşi timp, Lung are şi meritul de a fi reuşit câteva intervenţii importante şi în timpul celor 120 de minute de joc, fără de care coechipierii săi nu ar fi avut ocazia de a cuceri primul trofeu al noului sezon.

Astra a început mai bine meciul şi a ratat deschiderea scorului în minutul 10, atunci când Enache, lansat excelent de Budescu, a fost blocat de Arlauskis, înlocuitorul lui Tătăruşanu în poarta Stelei. Campionii au reuşit să echilibreze jocul şi, pe finalul primei reprize, să preia iniţiativa. Pe rând, Stanciu, Chipciu, Iancu şi Varela au trecut pe lângă gol, acesta venind în cele din urmă în minutul 45, după o acţiune iniţiată de Tănase şi finalizată cu un şut la colţul lung de Chipciu.

Partea a doua a debutat cu o şansă bună a giurgiuvenilor, şutul în diagonală al lui Junior Morais trecând pe lângă poartă. Steaua a răspuns cu două ocazii ale lui Chipciu, înainte ca Enache să egaleze în minutul 74, atunci când a trimis cu capul în poartă mingea centrată de Ben Yousef.

Finalul timpului regulamentar a adus câte o ocazie de fiecare parte. Mai întâi, Lung a respins în corner un şut foarte bun de la distanţă al lui Keşeru, pentru ca, în ultimul minut, Astra să fie aproape de a da lovitura după un contraatac, însă Fatai a tras slab din marginea careului, iar Arlauskis a prins fără probleme.

Prelungirile nu au adus nimic nou pe tabelă, deşi Chipciu şi Fatai au beneficiat de câte o oportunitate de a marca, astfel că departajarea s-a făcut la penaltyuri. Acolo unde Astra s-a dovedit încă o dată mai bună.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close