Antena 3 CNN Sport Off Sport Eric Cantona vrea să candideze pentru preşedinţia Franţei

Eric Cantona vrea să candideze pentru preşedinţia Franţei

Eric Cantona vrea să candideze pentru preşedinţia Franţei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    10 Ian 2012   •   11:44

Eric Cantona a început să caute sprijin în tentativa sa de a candida pentru funcţia de preşedinte al Franţei la alegerile din luna aprilie a acestui an.

Pentru a putea candida, fostul atacant al lui Manchester United are nevoie de semnăturile a 500 de primari aleşi, în acest sens Cantona publicând o scrisoare deschisă prin intermediul ziarului Liberation în care solicită sprijin.

Sunt un cetăţean dedicat, ceea ce mă obligă să ridic vocea, mai serios decât de obicei, şi să fui responsabil într-o perioadă în care ţara noastră se află în faţa unor decizii dificile pentru viitor”, a scris Cantona.

Fostul fotbalist, acum în vârstă de 45 de ani trebuie să strângă cele 500 de semnături până la sfârşitul acestei luni.

În trecut, Cantona le-a cerut francezilor să-şi golească toate conturile din bănci, în semn de protest împotriva crizei financiare globale, însă iniţiativa sa nu s-a bucurat de succes.

După ce a renunţat la cariera de jucător, Eric Cantona, votat cel mai bun fotbalist din istoria lui Manchester United, a evoluat pentru Franţa în competiţiile de fotbal pe plajă, îndeplinind şi funcţia de antrenor al echipei, şi a avut câteva apariţii în mai multe filme.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa va avea loc pe 22 aprilie 2012, cel de-al doilea tur fiind programat pe 6 mai.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close