Antena 3 CNN Externe Clinton: Iran devine o dictatură militară

Clinton: Iran devine o dictatură militară

Clinton: Iran devine o dictatură militară
Sursa foto: clinton hillary
16 Feb 2010   •   01:42

Secretarul american de stat Hillary Clinton a avertizat la Doha că Iran "se deplasează spre o dictatură militară," declarând că principalele posturi din ţară sunt "înlocuite."
În faţa studenţilor de la filiala din Qatar a Universităţii Carnegie-Mellon, Clinton arăta că Washington este deschis "unui angajament" cu Iran, dar, în acelaşi timp, nu va sta cu mâinile încrucişate în faţa căutării sale a unui program nuclear ameninţător.
"Intenţionăm să încercăm să aducem comunitatea internaţională la un loc pentru a aplica presiune Iranului prin sancţiuni adoptate de ONU ce vor viza în special acele companii controlate de Garda Revoluţionară, despre care noi credem că înlocuieşte guvernul iranian".
"Vedem că guvernul din Iran, liderul suprem,preşedintele,parlamentul, sunt înlocuiţi, iar Iran merge spre o dictatură militară. Aceasta este opinia noastră".
Oficialul sublinia că Washington încearcă să trimită un mesaj Iranului că încă poate urma o altă cale şi se poate angaja la negocieri.
Aceasta sublinia că lumea ar trebui să fie unită în a trimite un mesaj fără echivoc că "nu vom sta deoparte în timp ce voi căutaţi un program nuclear ce poate fi folosit pentru a ameninţa vecinii sau chiar mai departe."
Clinton a mai criticat Teheran pentru reticenţa de a colabora cu comunitatea internaţională şi încălcările obligaţiilor din Tratatul de Non Proliferare şi rezoluţiile ONU.
De asemenea, s-a mai arătat preocupată de tratamentul aplicat de regimul iranian opoziţiei din ţară.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close