Antena 3 CNN Externe SUA avertizează cu o cursă a înarmărilor în Orientul Mijlociu

SUA avertizează cu o cursă a înarmărilor în Orientul Mijlociu

SUA avertizează cu o cursă a înarmărilor în Orientul Mijlociu
Sursa foto: bomba nucleara
17 Feb 2010   •   17:43

Secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat unei audienţe la un colegiu de fete din Arabia Saudită că este responsabilitatea comună a vecinilor Iranului să se asigure că acesta nu obţine arme nucleare.
Mesajul său direct despre evitarea unei curse a înarmărilor la care ar putea adera şi Arabia Saudită era menit pentru o audienţă mai largă.
Clinton a enumerat o serie de acţiuni iraniene despre care aceasta susţine că încalcă obligaţiile sale de a nu căuta dezvoltarea armei nucleare, inclusiv construirea unităţii de îmbogăţire a uraniului de la Qom
"Trebuie să vă întrebaţi 'de ce fac ei acest lucru?'" arăta Clinton. Amintind că Iran insistă că nu dezvoltă arme nucleare, remarca: "Dovada nu susţine acest lucru."
"Toţi cu care vorbesc în Golf, inclusib lideri de aici dar şi din regiune îşi exprimă profunda îngrijorarea despre intenţiile Iranului" .
Clinton a avertizat cu consecinţe dacă comportamentul Iranului declanşează o cursă a înarmărilor.

Oficialul american a efectuat un turneu în Orientul Mijlociu,unde a încercat să promoveze iniţiativa SUA pentru noi sancţiuni contra Teheranului şi să obţină susţinerea statelor din zonă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close