Antena 3 CNN High Tech Siguranţa paşapoartelor biometrice: Document cu poza lui Elvis, acceptat pe un aeroport internaţional

Siguranţa paşapoartelor biometrice: Document cu poza lui Elvis, acceptat pe un aeroport internaţional

Siguranţa paşapoartelor biometrice: Document cu poza lui Elvis, acceptat pe un aeroport internaţional
Sursa foto: Elvis
23 Feb 2010   •   15:33

Paşapoartele biometrice nu sunt atât de sigure precum se credea. Asta a demonstrat un grup de hackeri care a falsificat un astfel de act folosind chiar fotografia lui Elvis Presley. Paşaportul a fost recunoscut de scannerele dintr-un aeroport internaţional olandez ca find autentic, arată CNN.

Utilizând falsul paşaport, un hacker a reuşit să treacă de controlul de securitate, chiar dacă pe monitorul scannerului a apărut fotografia lui Elvis.

Demonstraţia s-a oprit, însă, în acest stadiu. Adam Laurie şi Jeroen Van Beek, cărora le place să se numească ?hackeri etici?, susţin că falsificarea paşaportului a fost ?o demonstraţie? de cât de uşor este să treci fraudulos graniţele.

În România, paşaportul biometric a fost introdus la începutul anului trecut. Paşapoartele biometrice cuprind, pe lângă fotografie, amprenta posesorului introdusă într-un cip de siguranţă. Potrivit oficialilor, paşaportul biometric ar trebui să fie mai sigur decât varianta precedentă.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pasaport fotografie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close