Antena 3 CNN Actualitate Băsescu ?ar putea? desecretiza dosarul lui Omar Hayssam anterior răpirii, dar după alegeri

Băsescu ?ar putea? desecretiza dosarul lui Omar Hayssam anterior răpirii, dar după alegeri

Băsescu ?ar putea? desecretiza dosarul lui Omar Hayssam anterior răpirii, dar după alegeri
Sursa foto: basescu
13 Noi 2009   •   00:47

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la B1 TV, că va cere după alegeri desecretizarea dosarului Omar Hayssam pentru perioada premergătoare răpirii celor trei jurnalişti în Irak.
"Când am fost informat că suspect de organizarea iniţială a răpirii este Omar Hayssam, am cerut toată documentaţia despre Omar Hayssam. S-ar putea, dacă va fi nevoie, să mergem la desecretizarea acestei documentaţii, pentru că nu o să mai rabd mult intoxicările pe care le fac televiziunile lui Vântu şi Voiculescu. După ce trece campania, cred că este necesar să fac publică această bază de date pentru a stopa mârşăvia pe care televiziunile lui Vântu şi Voiculescu o fac", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful statului a ţinut să precizeze că este vorba despre documentaţia care se referă la perioada premergătoare răpirii celor trei jurnalişti români în Irak.

"Vă asigur că voi cere celor care au secretizat aceste documente să le desecretizeze, pentru că ele nu mai au valoare operativă acum. Valoare operativă au acum alte documente cu politicienii cu care a luat legătura Omar Hayssam după ce a fugit în Siria. Alea sunt de mare interes, cum şoferul lui Omar Hayssam se ducea cu mesaje la un politician sau altul. Dar alea sunt operative", a adăugat Băsescu.

Şeful statului a mai afirmat că în delegaţiile oficiale ale preşedintelui Ion Iliescu a participat, pe lângă Omar Hayssam, şi Mohamad Munaf.

El a mai spus că în documentaţie se regăsesc "cel puţin" 11 documente prin care preşedintele României Ion Iliescu a fost informat despre ilegalităţile pe care le comite Omar Hayssam, peste 50 de informări trimise lui Adrian Năstase, ministrului de interne şi şefului Senatului, cu privire la ilegalităţile şi suspiciunile de ilegalităţi comise de Omar Hayssam şi "tot atâtea informări care arătau oamenii din PSD cu care Omar Hayssam avea legături strânse".

"Acum aceşti oameni ies şi spun că preşedintele nu ştiu ce a făcut cu Omar Hayssam, când de fapt este vorba de nu ştiu ce a făcut un procuror, un domn condamnat, un joc special ca să iasă dialogurile astea în presă, pentru a se acoperi", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Băsescu declara, în mai 2005, că modalitatea de salvare a celor trei ziarişti care au fost ostatici în Irak va fi un dosar strict secret care va fi făcut public probabil peste 50 de ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close