Antena 3 CNN Actualitate Codurile din justiţie, retrase din parlament pentru îmbunătăţiri, după două luni în care au aşteptat aprobarea legislativului

Codurile din justiţie, retrase din parlament pentru îmbunătăţiri, după două luni în care au aşteptat aprobarea legislativului

Codurile din justiţie, retrase din parlament pentru îmbunătăţiri, după două luni în care au aşteptat aprobarea legislativului
08 Ian 2009   •   00:27

După ce ce în luna noiembrie anul trecut, guvernul Tăriceanau a înaintat parlamentului noile coduri de funcţionare a justiţiei spre aprobare, executivul Boc a hotărât să retragă documentele în cauză. Aceasta în condiţiile în care actele în cauză aştepati doar aprobarea legislativului pentru a intra în vigoare. În această situaţie este de aşteptat o amânare însemnată a datei la care vor fi folosite noile acte, cerute insistent de reprezentanţii europeni şi organiziaţii non-guvernamentale.
Astfel, Codul Civil, Codul Penal, Codul de Procedură Civilă şi cel de Procedură Penală au fost considerate ca fiind ?depăşite?, la doar două luni după ce au primit girul vechii guvernări, respectiv a Minsterului Justiţiei.
Motivaţiile pentru gestul retragerii actelor din Parlament diferă pentru fiecare minister implicat în parte. Astfel, Ministerul Justiţiei nu pare foarte stăpân pe actele pe care le elaborează dacă se are în vedere faptul că invocă ca motiv faptul că exista riscul ca acestea să fie adoptate tacit de legislativ, întrucât termenul legal de 60 de zile în care puteau fi dezbătute era la un pas de a expira şi nu mai exista timpul necesar pentru ca legile să fie introduse pe ordinea de zi a Senatului, scrie Evenimentul Zilei.
Iniţiativa i-a aparţinut fostului şi actualului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, care arăta ca vrea ca noii parlamentari să discute pe marginea noilor Coduri.
Pe de altă parte, ministrul delegat pentru relaţia cu parlamentul, Victor Ponta, a arătat că cele patru Coduri au fost retrase, de fapt, de pe masa legislativului pentru a fi ?îmbunătăţite? de specialiştii din Justiţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close