Antena 3 CNN Politică Cătălin Voicu va fi audiat marţi la comisia juridică. Senatorii vor da a doua zi vot în plen

Cătălin Voicu va fi audiat marţi la comisia juridică. Senatorii vor da a doua zi vot în plen

Cătălin Voicu va fi audiat marţi la comisia juridică. Senatorii vor da a doua zi vot în plen
Sursa foto: Cãtãlin Voicu
22 Mar 2010   •   14:09

Audierea senatorului Cătălin Voicu la comisia juridică a acestei camere legislative a fost fixată de conducerea Senatului pentru ziua de marţi. La audiere, s-a convenit ca presa să aibă acces public. Conducerea Senatului a mai decis ca senatorii să se întrunească miercuri, în şedinţă de plen, pentru a dezbate şi vota raportul Comisiei juridice privind cererea DNA de arestare preventivă a lui Cătălin Voicu.

"Marţi, la ora 14.00, Comisia juridică îl va audia pe domnul senator Voicu şi, la final, va stabili şi va da avizul prin vot. Vă aduc la cunoştiinţă că s-a stabilit, Biroul Permanent fiind de acord, ca audierea să se facă în prezenţa presei. Deşi nu era normal, nu mai e niciun secret în acest dosar. Totul a devenit public... Facem o şedinţă specială de plen pentru raport miercuri, la ora 14.00, în care se va discuta şi se va da vot", a declarat chestorul Senatului Ioan Chelaru.

Înaintea şedinţei în plen va avea loc o reuniune a Biroului Permanent, pentru trimiterea către plen a raportului Comisiei juridice.

"Există un pericol - iesim din termenele prevăzute de lege şi, pentru a nu mai fi niciun fel de discuţii, programul s-a decalat, fiind excepţional, să nu mai fie probleme şi să putem să finalizăm miercuri situaţia domnului senator Voicu ca organele de justiţie să-şi spună punctul de vedere", a conchis Chelaru.

Suspectat de anchetatori că ar fi pretins şi primit bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze aflate în justiţie, senatorul Cătălin Voicu va fi prezent la audieri pentru a da explicaţii cu privire la dosarul în care este acuzat de luare de mită şi fals în înscrisuri.

Membrii comisiei, inclusiv cei social-democraţi au propus ca discuţia să aibă loc cu accesul presei în sală, preşedintele acestui for, senatorul Toni Greblă avertizându-l pe acesta că nu este în măsură să pună condiţii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu pe 9 martie. Săptămâna trecută, Biroul Permanent al Senatului a decis să trimită comisiei juridice solicitarea privind încuviinţarea arestării preventive.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close