Antena 3 CNN Politică PSD: Udrea tăinuieşte informaţii

PSD: Udrea tăinuieşte informaţii

PSD: Udrea tăinuieşte informaţii
Sursa foto: elena udrea
28 Iul 2009   •   00:31


Viceliderul grupului parlamentar al PSD din Cameră, Aura Vasile a acuzat-o, luni seară, pe ministrul Elena Udrea de tăinuire de informaţii, referindu-se la discursul lui Udrea susţinut în faţa plenului Camerei.

"În acest moment, o acuz de tăinuire pe doamna ministru Elena Udrea pentru că a cunoscut aceste date, a cunoscut rispirea banului public şi nu a adus la cunoşterea Parlamentului a acestor lucruri. În condiţiile în care ai astfel de informaţii de felul în care se risipeşte banul public, grupul PSD solicită acuzarea de tăinuire a doamnei deputat Udrea", a spus Aura Vasile.

În replică, Elena Udrea a spus că deţine informaţiile privind banii cheltuiţi de miniştrii PSD din presă.

"Eu am înţeles de la liderul spiritual al PSD Hrebenciuc că dumneavoastră aţi făcut acestă comisie la presiunea publică a presei. Vreau să vă spun că din presă am luat şi eu aceste informaţii. Le găsiţi în ziarele şi cotidianele centrale", a spus Udrea.

La rândul său, deputaul PNL Mihăiţă Calimente l-a denunţat "pe cineva numit Traian că a furat 50 de tone de aur şi 500 de tone de argint", scrie Mediafax.

"Dacă tot suntem la ora denunţurilor, aş vrea să fac şi eu un denunţ. Să ştiţi că din ţara asta cineva care se numeşte Traian a furat 50 de tone de aur şi 500 de tone de argint. Nu acela pe care îl cunoaşteţi dumneavoastră, ăla originalul", a susţinut Calimente.

Udrea sublinia, luni, că, de săptămâna viitoare, se poate trece la înfiinţarea altor comisii de anchetă care să verifice cheltuirea banului public şi la ministerele gestionate de PSD, enumerând, în acest sens, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministrul Mediului, Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Ea a mai făcut referire şi la Crin Antonescu, Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor şi Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii.
Udrea a mai spus că "PNL şi PSD sunt măcinate de interese mărunte" şi că acum are loc "refacerea majorităţii PSD - PNL". "Coaliţia 322 în varianta PSD la putere şi PNL în opoziţie", a adăugat Udrea.
Ministrul Turismului a precizat că a încercat să rezolve problemele din domeniul turismului care "a fost abandonat" şi care poate aduce mulţi bani la buget şi locuri de muncă.
Elena Udrea le-a spus deputaţilor PSD şi PNL că, pentru a vedea modul în care a cheltuit banii pentru promovarea României ca destinaţie turistică, pot să acceseze site-ul instituţiei.
"Dacă nu reuşiţi, înfiinţaţi o comisie parlamentară", a adăugat Udrea.
Ea a mai precizat că deciziile pe care le-a luat se încadrează în planurile adoptate de Guvernul Tăriceanu.
Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, pentru Mediafax, că a fost desemnat, în urma negocierilor cu PSD şi UDMR, preşedinte al comisiei de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close