Antena 3 CNN Politică Solomon, de la laude la critici: Băsescu a greşit. În 2008 trebuia să facă alianţă cu PNL

Solomon, de la laude la critici: Băsescu a greşit. În 2008 trebuia să facă alianţă cu PNL

Solomon, de la laude la critici: Băsescu a greşit. În 2008 trebuia să facă alianţă cu PNL
Sursa foto: Antonie Solomon
25 Noi 2009   •   15:06

Acordul de colaborare politică încheiat de PSD şi PNL, dar şi diferenţa foarte mică înregistrată de Traian Băsescu în faţa candidatului social-democrat Mircea Geoană în primul tur de scrutin prezidenţial l-a făcut pe unul din liderii PDL să ridice capul şi să lanseze critici la adresa actualului preşedinte. Dacă mai acum câteva săptămâni, primarul Craiovei, Antonie Solomon făcea jurăminte de credinţă şi de susţinere a şefului statului pentru un nou mandat prezidenşial, miercuri cel care este şi liderul filialei PDL a susţinut că scorul obţinut de Băsescu poate fi pus peseama "ambiţiilor şi orgoliilor rănite" ale acestuia de a nu face o alianţă cu PNL după alegerile generale din 2008. O altă cauză a scorului neaşteptat ar reprezenta-o "măsurile nepopulare, gândite prost" de cabinetul Boc, mai susţine primarul PDL.
"A fost un scor la care eu nu mă aşteptam. Ştiam că Traian Băsescu o să fie pe primul loc şi va intra în turul doi cu Mircea Geoană, dar scorul este extrem de strâns. De ce? Există o singură explicaţie: nu PSD a făcut minuni sau PNL, cărora nu le venea să creadă că de la 13 la sută au ajuns la 20, ci votul negativ anti-Băsescu, anti-guvernarea Emil Boc?, a declarat primarul Antonie Solomon.
El i-a criticat pe actualii guvernanţi că "au gândit prost" când au decis aplicarea unor măsuri "nepopulare" îen prag de alegeri, care au afectat peste un milion de bugetari.
"În această ţară există 1,3 milioane de salariaţi bugetari. Gândiţi-vă că aceste persoane mai au în spate o familie sau două. Când te apuci şi treci la asemenea măsuri nepopulare, pentru că atunci când îi iei din bani începi să ai o problemă, şi-i mai dai şi o săptămână de concediu fără plată înainte de sărbători, să nu te aştepţi la cine ştie ce minuni. Au gândit prost, aş spune eu?, a afirmat liderul democrat-liberalilor craioveni.
Solomon a ţinutu să sublinieze că aceste polticii sunt binevenite dar nu înainte de campania electorală.
Primarul Craiovei a mai susţinut că preşedintele Traian Băsescu a greşit că nu a făcut alianţă cu PNL, imediat după alegerile parlamentare,
"Vă spun o greşeală a lui Traian Băsescu. În momentul în care s-au câştigat alegerile generale trebuia să facă alianţă cu PNL-ul şi să pună un prim-ministru. Nu cu ambiţii şi orgolii rănite. Vedeţi că dreapta are 50 la sută împreună. Nu e meciul pierdut pentru Traian Băsescu. El se joacă, chiar dacă s-au unit toţi împotriva lui. Dacă va câştiga alegerile, le va câştiga de unul singur. Este numai meritul său. Nu va scoate altcineva rezultatul. Nu miniştrii Cabinetului Boc, nu primarii din oraşele sărace ale României, doar prin prestaţia lui?, a conchis Solomon.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close