Antena 3 CNN Actualitate Boc cere Ministerului Sănătăţii să nu cumpere vaccinul împotriva gripei porcine, refuzat de Polonia

Boc cere Ministerului Sănătăţii să nu cumpere vaccinul împotriva gripei porcine, refuzat de Polonia

Boc cere Ministerului Sănătăţii să nu cumpere vaccinul împotriva gripei porcine, refuzat de Polonia
Sursa foto: vaccin
11 Noi 2009   •   18:32

Premierul demis, Emil Boc a cerut Ministerului Sănătăţii să nu cumpere cele 500.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, până când firma care îl produce, Glaxo Smith Kline, nu va accepta să îşi asume răspunderea şi pentru reacţiile adverse.

"Primul-ministru în exerciţiu a cerut Ministerului Sănătăţii să nu achiziţioneze dozele de vaccin gripal cu tulpină pandemică, 500.000 de doze pentru copii, în cazul în care firma producătoare nu îşi va asuma responsabilitatea şi pentru posibilele reacţii adverse de după administrarea acestui vaccin" a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Moldovan.

Acelaşi vaccin a fost refuzat de Polonia. Guvernul român arăta recent că executivul polonez a refuzat termenii contractuali, nu produsul în sine. Potrivit oficialilor din Ministerul Sănătăţii, vaccinul, destinat copiilor cu vârste cuprinse între şase luni şi şase ani, are toate aprobările de calitate, siguranţă şi eficacitate.

Cu toate acestea, fostul Ministru al Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că România nu ar trebui să accepte un vaccin refuzat de altă ţară, iar reacţiile adverse ar trebui asumate de firma producătoare, nu de către guvern.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina AH1N1 vaccin Boc
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close