Antena 3 CNN Actualitate Boc îl contrazice pe Băsescu: Vaccinarea anti-AH1N1 începe pe 26 noiembrie (VIDEO)

Boc îl contrazice pe Băsescu: Vaccinarea anti-AH1N1 începe pe 26 noiembrie (VIDEO)

Boc îl contrazice pe Băsescu: Vaccinarea anti-AH1N1 începe pe 26 noiembrie (VIDEO)
03 Noi 2009   •   20:11

După declaraţiile în contradictoriu făcute de preşedintele Traian Băsescu şi fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, privind data la care ar urma să înceapă campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1, a venit rândul premierului demis, Emil Boc, să iasă cu o declaraţie în acest sens.

Emil Boc susţine că vaccinarea va începe pe 26 noiembrie, lucru care contrazice declaraţia preşedintelui Băsescu şi o confirmă pe cea a secretarului de stat, care între timp şi-a dat demisia din funcţie.

"În acest moment, două lucruri putem să vă spunem: că există peste un milion de doze care vor fi aplicate începând cu 26 noiembrie potrivit procedurilor avizate şi de Organizaţia Mondială de Sănătate şi de către Ministerul Sănătăţii, începând cu persoanele cele mai expuse şi, de asemenea, marele noroc al României este că la Institutul Cantacuzino avem capacitatea să producem în continuare vaccinul antigripal, astfel încât românii să fie în siguranţă atât cât se poate în vremurile acestea", a declarat Emil Boc.

BOC: VACCINAREA ÎNCEPE PE 26 NOIEMBRIE


Luni dimineaţă, Adrian Streinu-Cercel declara că România dispune de 400.000 de doze de medicamente antivirale şi intenţionează să mai cumpere alte 1.375.000 de doze. Totodată, Streinu-Cercel afirma că vaccinarea împotriva virusului AH1N1 va începe din 26-27 noiembrie. Lucru confirmat, acum, şi de Emil Boc.

DECLARAŢIA LUI STREINU CERCEL CARE A ATRAS CRITICILE PREŞEDINTELUI



După anunţul lui Streinu-Cercel, însă, preşedintele Traian Băsescu a ieşit cu o declaraţie care o contrazicea, practic, pe cea a secretarului de stat. Acesta susţinea că vaccinarea poate începe chiar şi în 10 zile.

"România nu va importa niciun vaccin. Are în momentul de faţă un milion de doze la Cantacuzino şi în zece zile poate avea încă un milion. Singura problemă este autorizarea imunizării vaccinului. Testele pe animale şi pe oameni s-au terminat, iar procedura de autorizare va fi gata între 7 şi 10 zile, după care vom pune la dispoziţia populaţiei vaccinul", a declarat atunci Traian Băsescu.

DECLARAŢIA LUI TRAIAN BĂSESCU ÎN CARE ÎL CONTRAZICE PE STREINU CERCEL



A doua zi de la această dispută, Adrian Streinu-Cercel a decis să-şi depună demisia din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, invocând "motive personale".

ADRIAN STREINU CERCEL CONFIRMĂ DEMISIA DIN MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Emil Boc vaccinare AH1N1 gripa porcina
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close