Antena 3 CNN Actualitate Introducerea certificatului energetic pentru locuinţe, amânată

Introducerea certificatului energetic pentru locuinţe, amânată

Introducerea certificatului energetic pentru locuinţe, amânată
29 Dec 2009   •   14:14

Guvernul a amânat până în 2011 introducerea certificatului energetic pentru locuinţe. Aceasta în condiţiile în care legea respectivă urma să intre în vigoare la începutul anului viitor.

Introducerea certificatului energetic pentru locuinţe a fost amânată printr-o ordonanţă de urgenţă. Decizia Executivului a fost salutată de Uniunea Notarilor Publici, care susţine că aplicarea legii de la 1 ianuarie 2010 ar fi dus la majorarea preţului caselor vechi cu până la 10%.

De asemenea, şi Asociaţia Agenţiilor Imobiliare susţinea că legea ar fi fost greu de aplicat de la începutul anului viitor şi a solicitat amânarea aplicării acesteia.

Legea 372/2005 prevedea ca la încheierea oricărui contract de vânzare - cumpărare sau închiriere să fie obligatorie prezentarea certificatului de performanţă energetică al clădirii.

Prin certificat, potenţialul cumpărător sau chiriaş este informat asupra performanţei energetice a apartamentului, exprimată, în principal, prin consumul total anual specific de energie.

Antena 3

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close