Antena 3 CNN Actualitate Părinţii elevului bătut din Olt îi iau apărarea profesorului agresor (VIDEO)

Părinţii elevului bătut din Olt îi iau apărarea profesorului agresor (VIDEO)

Părinţii elevului bătut din Olt îi iau apărarea profesorului agresor (VIDEO)
Sursa foto: elev batut
25 Ian 2009   •   17:24

Cazul profesorului din Olt care îşi lovea cu furie un elev este doar o înscenare, susţine mama băiatului. Şi asta în ciuda imaginilor dure pe care Antena 3 le-a prezentat în exclusivitate şi în care se vede clar că elevul este bătut de profesor.
Mama elevului a declarat că ar fi vorba doar de o răzbunare din partea unui alt părinte cu care profesorul ar fi în proces.
Totodată, profesorul susţine şi el că nu l-ar fi lovit pe băiat, ci doar i-a aplicat elevului nedisciplinat o simplă corecţie, pentru că acesta îşi înjurase un coleg. "Una e să gesticulezi şi alta e să dai", a declarat profesorul.
Un lucru este clar. Părinţii nu sunt deloc supăraţi că o persoană străină le-a bătut copilul. Sunt prieteni de mult timp cu profesorul. În plus, susţin aceştia, băiatul merita să fie pus la punct, dacă a fost obraznic.
Că băiatul şi-a meritat pedeapsa este de părere şi inspectorul general, însărcinat să ancheteze incidentul.

La şcoala din Redea a fost constituită o comisie profesorală, care trebuie să afle exact ce s-a întâmplat, să-l sancţioneze pe profesor şi să asigure consiliere psihologică elevului.
Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Luminiţa Tudora, a declarat pentru Agerpres, că un psiholog din cadrul direcţiei va merge să discute cu elevul şi familia acestuia şi să le acorde consiliere. În plus, Direcţia de Protecţie a Copilului doreşte să afle şi cauzele care au determinat situaţia apărută în şcoala din Redea, în contextul în care Luminiţa Tudora consideră că, la Redea "se constată o lipsă de colaborare şcoală-părinte-copil".
În acelaşi timp, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt (IŞJ Olt), Carol Kovacs, a declarat că profesorul de sport în cauză, Voichiţă Munteanu, în vârstă de 62 de ani, se va pensiona în luna februarie şi va mai rămâne la şcoală până în luna septembrie, anunţă sursa citată. Şeful IŞJ Olt a mai declarat că a cerut imperativ sancţionarea profesorului Munteanu, dar că o decizie poate fi luată numai de Consiliul Profesoral al şcolii care se va întruni în cursul zilei de luni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: elev batut Olt profesor de sport
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close