Antena 3 CNN Externe Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Telefoanele mobile determină apariţia tumorilor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Telefoanele mobile determină apariţia tumorilor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Telefoanele mobile determină apariţia tumorilor
Sursa foto: telefon
26 Oct 2009   •   15:41

Utilizarea telefoanelor mobile poate determina apariţia tumorilor cerebrale. Aceasta este concluzia unui studiu întocmit de organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Studiul a demonstrat că există ?o legătură directă? între tumorile pe creier şi utilizarea telefonului mobil pe o perioadă îndelungată. ?Este important ca oamenii să-şi ia măsuri de precauţie în acest sens?, susţine cercetătoarea Elisabeth Cardis.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, utilizarea abuzivă a telefonului celular poate produce trei tipuri de tumoare cerebrală şi o tumoare a glandelor salivare.

Studiul a fost realizat pe parcursul a zece ani, iar costurile s-au ridicat la 30 de milioane de euro, informează Fox News. Cercetări similare au fost realizate şi de cercetătorii din Israel şi Suedia.

Autorităţile din Franţa şi SUA au informat deja populaţia cu privire la riscul pe care şi-l asumă atunci când vorbesc la telefonul mobil. Însă, oficialii din Marea Britanie au dat asigurări populaţiei că radiatiile emise de telefoanele mobile nu sunt dăunatoare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close