Antena 3 CNN Externe Studiu: Substanţă cancerigenă în mai multe sucuri comercializate în Europa

Studiu: Substanţă cancerigenă în mai multe sucuri comercializate în Europa

Studiu: Substanţă cancerigenă în mai multe sucuri comercializate în Europa
Sursa foto: suc
01 Mar 2010   •   14:33

Sucurile de fructe consumate de milioane de copii din mai multe state europene ar putea conţine o substanţă cancerigenă, au avertizat oamenii de ştiinţă danezi. Aceştia au descoperit în băutură un nivel ridicat de antimoniu, substanţă care în cantităţi mari poate fi mortală.

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că sucurile analizate conţin, în medie, o cantitate de antimoniu de 2,5 ori mai mare decât cea permisă.

Oamenii de ştiinţă cred că substanţa dăunătoare provine de la sticlele în care sunt îmbuteliate sucurile. Substanţa descoperită în sucuri poate provoca probleme la nivelul plămânilor şi al inimii, informează Daily Mail.

Studiul cercetătorilor danezi ridică semne de întrebare referitoare la sănătatea a milioane de copii din întreaga Europă, motiv pentru care au dispus începerea unei anchete.

Oamenii de ştiinţă nu au făcut publice numele companiilor producătoare ale sucurilor ce conţin substanţe dăunătoare. ?Deşi concentraţia de antimoniu descoperită în sucuri depăşeşte cu mult limita normală, nici o măsură legală nu a fost luată până în prezent. Asta pentru că nu există legi pentru astfel de cazuri?, a declarat Claus Hansen.

Cercetătorii au studiat 42 de tipuri de suc (de coacăze, căpşuni, zmeură şi cireşe amare) din state precum Danemarca, Scoţia şi Grecia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu suc
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close