Antena 3 CNN Externe Un test de fertilitate pentru bărbaţi va fi disponibil în curând pe piaţă

Un test de fertilitate pentru bărbaţi va fi disponibil în curând pe piaţă

Un test de fertilitate pentru bărbaţi va fi disponibil în curând pe piaţă
Sursa foto: spermatozoizi
26 Feb 2010   •   15:33

Un nou dispozitiv care seamănă cu un test de sarcină pentru femei, dar care este menit să evalueze fertilitatea masculină, va fi disponibil, în curând, în Europa şi în Statele Unite ale Americii conform unui studiu publicat în revista de specialitate ?Human Reproduction? şi citat de Reuters.

Potrivit doctorului John Herr, unul dintre cei care au contribuit la realizarea dispozitivului, testul se adresează cuplurilor care au încercat să aibă copii timp de câteva luni, dar nu sunt pregătiţi să apeleze la ajutor profesionist.

Herr a spus că testul ajută cuplurile aflate în această situaţie să afle dacă bărbatul este factorul infertil, oferindu-le confortul intimităţii şi posibilitatea de a economisi nişte bani.

?Produsul va avea un preţ de aproximativ 25 de dolari. Ceea ce este mult mai ieftin decât o analiză completă a lichidului seminal?, a declarat dr. Herr. Acesta a adăugat că, în SUA, costul unei asemenea analize este de 65-250 USD, în funcţie de reşedinţa subiectului.

Rezultatele obţinute în urma perioadei de testări au indicat o acurateţe de 96% a dispozitivului.

Într-un mililitru de lichid spermatic există aproximativ 20 de milioane de spermatozoizi - considerat un nivel normal -, iar noul test va putea să indice dacă sperma unui bărbat este fertilă sau dacă acesta se confruntă cu infertilitatea severă - sub cinci milioane de spermatozoizi într-un mililitru de lichid spermatic.

?Practic, indică nivelul de infertilitate a bărbatului. Dacă ambele linii sunt negative, atunci trebuie apelat imediat la tratament medical pentru infertilitate?, a adăugat Herr.

Testul funcţionează prin detectarea antigenului SP-10, care se găseşte pe suprafaţa unei celule spermatice şi care a fost descoperit de Herr şi colegii săi.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: infertilitate barbati test fertilitate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close