Antena 3 CNN Externe Cât de repede poţi seduce o daneză? Clip de promovare turistică, retras de la difuzare (VIDEO)

Cât de repede poţi seduce o daneză? Clip de promovare turistică, retras de la difuzare (VIDEO)

Cât de repede poţi seduce o daneză? Clip de promovare turistică, retras de la difuzare (VIDEO)
16 Sep 2009   •   15:30

Agenţia naţională de turism din Danemarca a fost asaltată de proteste după ce a postat, pe pagina sa oficială de pe Internet, un clip de promovare mai puţin obişnuit. Clipul, adresat în special bărbaţilor străini dornici de aventură, a fost până la urmă retras.

Clipul nu arată monumente sau privelişti ale Danemarcii, ci doar pe o tânără cu un bebeluş în braţe, pe nume August.

"Înregistrez acest video pentru că încerc să-l găsesc pe tatăl lui August, aşa că... dacă eşti undeva, acolo, şi ne vezi... aceasta este pentru tine", îşi începe ea povestea.

Femeia povesteşte că tatăl copilului este un turist străin pe care l-a întâlnit într-un bar. Fără să pară prea jenată, ea mărturiseşte că nu-şi mai aminteşte nici numele, nici ţara acestuia.

"Ne-am dus la mine acasă, şi... ei bine, până la urmă am făcut sex... iar a doua zi, când m-am trezit, plecaseşi", continuă ea.

Fireşte, povestea este imaginară. Tânăra este actriţă şi fotomodel, iar copilul nu este al său. Mesajul este, însă, clar: turiştii care ajung în Danemarca pot avea parte de tot felul de experienţe.

Agenţia de turism susţine că a dorit să promoveze imaginea unei ţări fără prejudecăţi, unde fiecare poate face ce vrea.

DANEMARCA, O ŢARĂ FĂRĂ PREJUDECĂŢI


Filmul i-a nemulţumit însă pe unii: "Ei încearcă să exploateze ideea că danezele blonde pot fi seduse repede", a declarat o cercetătoare, adăugând că turiştii care-şi fac asemenea speranţe vor fi dezamăgiţi.

În urma protestelor, clipul a fost retras - după ce fusese vizionat de aproape un milion de ori - dar continuă să circule pe Internet.

Cea mai mulţumită este agenţia de publicitate care a realizat filmul şi care susţine că este vorba de "cel mai mare succes publicitar pe Internet din istorie".


Antena 3


×
Subiecte în articol: Danemarca bebelus turism
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close