Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Cazul Bodnariu - Cu ce strategie merg deputații români în Norvegia

100 de minute: Cazul Bodnariu - Cu ce strategie merg deputații români în Norvegia

100 de minute: Cazul Bodnariu - Cu ce strategie merg deputații români în Norvegia
Sursa foto: Foto:Agerpres/EPA
14 Ian 2016   •   18:07

Zeci de români s-au alăturat demersului Antena 3 de susţinere a familiei Bodnariu şi au venit cu jucării de pluş la Ambasada Norvegiei. O delegaţie de deputaţi va pleca peste câteva zile în Norvegia.

Deputatul PNL Mircea Dolha, liderul delegaţiei, a vorbit în exclusivitate la 100 de minute, de la Antena 3, despre întâlnirile planificate şi ce speranţe de rezolvare există.

Aleșii români vor să convingă Parlamentul norvegian că ar trebui modificată legislaţia care permite astfel de abuzuri.

”Fiind parlamentari, avem un limbaj mai pragmatic și direct cu cei de acolo. MAE și Guvernul nu pot face mai mult pentru că e vorba totuși de un limbaj diplomatic și trebuie să respecte niște rigori. Noi ne permitem acest lucru”, a spus Mircea Dolha, arătând că delegația de deputați va avea întâlniri atât cu familia Bodnariu, cu vecinii acesteia și cu reprezentanții școlilor în care studiau cei cinci copii, dar și cu oficiali ai autorităților norvegiene.


Antena 3 a iniţiat o petiţie online pentru a aduce la cunoştinţa organismelor internaţionale situaţia familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de serviciile sociale. Petiţia are până acum peste 100 de mii de semnături.

Petiție pentru salvarea copiilor familiei Bodnariu. Semnează și tu!

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Petitia poate fi citită și semnată AICI.


×
Subiecte în articol: 100 de minute Cazul Bodnariu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close