Antena 3 CNN Actualitate 11.000 de euro pe UN METRU pătrat. Afaceriştii sunt dispuşi să plătească sume impresionate pentru spaţiile comerciale din Capitală

11.000 de euro pe UN METRU pătrat. Afaceriştii sunt dispuşi să plătească sume impresionate pentru spaţiile comerciale din Capitală

11.000 de euro pe UN METRU pătrat. Afaceriştii sunt dispuşi să plătească sume impresionate pentru spaţiile comerciale din Capitală
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
12 Iun 2012   •   07:52

Un afacerist a plătit un milion de euro pentru a pune mâna pe un spaţiu comercial din centrul Capitalei care a fost scos la vânzare de stat. Bătălia pentru astfel de imobile este atât de mare încât, la unele licitaţii, s-a ajuns la balotaj. 

Unul dintre aceste spaţii comerciale a fost vândut la licitaţie cu o sumă de trei ori mai mare decât preţul de pornire. Mai exact, 11.000 de euro un metru pătrat. Motivul? E simplu. E într-o zonă circulată pe unde trec foarte mulţi potenţiali clienţi pentru aproape orice fel de afacere.

De acest lucru şi-au dat seama şi oamenii de afaceri care s-au luptat să cumpere un spaţiu comercial din Bulevadul Nicolae Bălcescu al Capitalei din cele cinci disponibile. Opt investitori au licitat pentru imobilul scos la vânzare cu puţin peste 300 de mii de euro. La final, câştigătorul a plătit 1,2 milioane de euro.

Pentru cele trei spaţii comerciale s-a ajuns la balotaj. Adicămai mulţi oamenii de afaceri au licitat aceeaşi sumă. În consecinţă, statul a reluat licitaţia, dar la un preţ de trei ori mai mare decât cel iniţial. Cine vrea acum să pună mâna pe un astfel de spaţiu trebuie să plătească cel puţin 750 de mii de euro. Motiv pentru care, cei interesaţi s-au lăsat păgubaşi.

Dacă spaţiile comerciale au încins spiritele, apartamentele din aceeaşi clădire, aflate în proprietatea statului, n-au trezit niciun interes. Specialiştii spun că locuinţele nu se vând din cauza preţului.Statul cere aproape două mii de euro metrul pătrat. Cu 20% mai mare decât cel al pieţei.

×
Subiecte în articol: Capitală
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close