Antena 3 CNN Actualitate 3 ani de la tragedia de la Mihăileşti

3 ani de la tragedia de la Mihăileşti

3 ani de la tragedia de la Mihăileşti
24 Mai 2007   •   07:49

Astăzi se împlinesc trei ani de la tragedia din Mihăileşti. Un accident rutier, urmat de o explozie puternică a schimbat pentru totdeauna viaţa a peste 30 de familii. 18 persoane au murit atunci şi alte 13 au fost rănite. Reporterul şi operatorul Antenei 1, corespondenţi la Buzău, şi-au pierdut viaţa, în timp ce filmau tragicul accident. În dimineaţa zilei de 24 mai 2004, un tir al unei firme de transport din Craiova s-a răsturnat la ieşirea din comuna Mihăileşti pe drumul european E85, la 32 de kilometri de Buzău. Era o dimineaţă ploioasă de mai care nu anunţa nimic deosebit, dar tirul era încărcat cu circa 20 de tone de azotat de amoniu, iar după ce s-a răsturnat, a luat foc. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari ai unităţii Neron Lupaşcu din Buzău.

La faţa locului se aflau deja patru localnici precum şi alte persoane aflate în trafic. În jurul orei 05.50, în timp ce echipele de intervenţie ale pompierilor amplasau dispozitivul pentru stingerea incendiului, încărcătura autocamionului a explodat cu violenţă. Un crater cu adâncime de 8 metri şi o rază de 20 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăţi de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri şi au fost afectate majoritatea clădirilor din Mihăileşti. Deflagraţia a provocat moartea a 18 persoane - 7 pompieri militari, 2 jurnalişti, 8 pasageri ai autoturismelor oprite în zonă, precum şi rănirea altor 13.

Tinerii ziarişti ai Antenei 1- reporterul Elena Popescu de 26 de ani şi cameramanul Ionuţ Barbu de 25 de ani, au murit atunci în timp ce filmau tragicul accident. Ştirea despre explozie a fost preluată imediat de majoritatea agenţiilor de presă de pe glob. La locul exploziei a fost ridicat un monument, unde în fiecare an la 24 mai are loc o ceremonie de comemorare a victimelor exploziei. Tragedia reafirmă gradul de risc al profesiunii de jurnalist, care îi expune uneori pe cei care o exercită, unor situaţii de criză, în interesul legitim al informării publicului.

Imagini de la Mihăileşti în VIDEONEWS/România

Antena 3

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close