Antena 3 CNN Actualitate 4 sfaturi care vă ajută să gestionați durerile reumatice în sezonul rece

4 sfaturi care vă ajută să gestionați durerile reumatice în sezonul rece

Vremea rece poate afecta cu siguranță persoanele cu artrită reumatoidă, producând o creștere atât a rigidității, cât și a umflăturii zonelor cu probleme. Din fericire, există o serie de modalități prin care puteți să gestionați durerile pe parcursul lunilor lungi de iarnă. Cu strategiile potrivite, vă puteți limita disconfortul și vă puteți păstra dexteritatea, în ciuda oricărei scăderi semnificative a temperaturilor exterioare.

4 sfaturi care vă ajută să gestionați durerile reumatice în sezonul rece
de Georgiana Adam    |    22 Ian 2021   •   15:41

1. Continuați să vă mișcați

Să rămâneți activ pe tot parcursul iernii poate fi dificil, dar faceți un efort și mențineți un plan de exerciții fizice zilnice. Menținerea unui stil de viață activ este vitală pentru o circulație optimă și pentru întărirea mușchilor slabi din jurul articulațiilor.

Sunt recomandate următoarele forme de mișcare:

  • Aerobic
  • Mersul pe jos sau înotul, pentru a vă pune în mișcare inima
  • Antrenament de forță, pentru a menține mușchii din jurul articulațiilor puternici
  • Exerciții de echilibru, pentru a vă ajuta să evitați dezechilibrele și căderile

2. Aveți grijă la greutate

Presiunea pe articulații este semnificativ crescută de excesul de kilograme. Concentrați-vă pe consumarea multor legume verzi și pe adăugarea de grăsimi sănătoase în dieta dumneavoastră, cum ar fi:

• uleiul de cocos

• uleiul de măsline

• nucile

• semințele 

• avocado

4. Practicați relaxarea musculară progresivă

Pentru a face acest lucru:

• Strângeți și apoi relaxați mușchii din diferite părți ale corpului

• Începând cu mușchii feței, urmat de gât, brațe, piept, spate, burtă și       picioare

• Respirați în timp ce vă contractați mușchii

După ce mușchii vor deveni mai relaxați, puteți să aplicați pe zonele afectate un gel antireumatic natural. Acesta conține extracte de mentă și ginseng. Efectul curativ și aroma tonifiantă a mentei pot diminua durerile musculare și articulare. Ginsengul stimulează tonusul general și are un efect energizant asupra corpului.

3. Apelați la creme pentru calmarea durerilor

Cremele și loțiunile pot fi aplicate pe piele la nivelul articulației afectate pentru a ușura anumite simptome de artrită. Crema antiinflamatoare este una dintre cele mai populare și recomandate opțiuni. Există și opțiuni naturale pentru tipul acesta de creme. 

Se pot administra și pastile antiinflamatoare, dar cremele sunt cel mai bine utilizate pe articulații, deoarece ingredientele sunt absorbite mult mai repede prin piele, calmând într-un timp mai scurt locul afectat.

5. Mergeți la masaj

Potrivit Fundației pentru artrită, masarea regulată a mușchilor și articulațiilor poate ajuta la calmarea durerilor.

Experții consideră că masajul scade producția de hormon de stres, cortizolul, care are o asociere cu durerea. Masajul ajută, de asemenea, la îmbunătățirea dispoziției prin creșterea nivelului de serotonină.

Un studiu din 2013 a investigat efectele masajului asupra persoanelor cu reumatism la nivelul membrelor superioare.

Cercetătorii au împărțit participanții în două grupuri. Un grup a primit masaj cu presiune ușoară, iar celălalt a primit masaj cu presiune moderată.

După 4 săptămâni, participanții la grupul de masaj cu presiune moderată au avut mai puțină durere și o dexteritate mai mare de mișcare la nivelul membrului afectat decât cei care au primit masaj cu presiune ușoară.

6. Mâncați alimente bogate în vitamina D și calciu

Pe durata iernii nu beneficiem de atât de mult timp în aer liber și de lumină solară. Așadar, este important să vă asigurați că organismul primește vitamina D de care are nevoie. Adăugați alimente bogate în vitamina D și calciu. Ambele sunt esențiale pentru sănătatea articulațiilor și a oaselor.

Nu lăsați vremea rece să vă doboare. Faceți un efort în această iarnă pentru a vă controla simptomele artritei reumatoide cu un stil de viață activ și o alimentație bună. Împreună cu toate celelalte aspecte ale planului dumneavoastră actual de gestionare a durerii, aceste strategii simple vă vor ajuta să evitați disconfortul sever, păstrând în același timp raza de mișcare.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close