Antena 3 CNN Actualitate A H1N1, la Guvern. Graţiela Iordache, secretar de stat, bolnavă de gripă nouă

A H1N1, la Guvern. Graţiela Iordache, secretar de stat, bolnavă de gripă nouă

A H1N1, la Guvern. Graţiela Iordache, secretar de stat, bolnavă de gripă nouă
Sursa foto: gratiela iordache
04 Noi 2009   •   12:31

Virusul AH1N1 a ajuns şi la Guvern. Graţiela Iordache, secretar de stat în Ministerul de Finanţe a fost diagnosticată miercuri cu gripa nouă. Iordache a fost consultată la Institutul Matei Balş şi va primi tratamenti la domiciliu.

Secretarul de stat a participat luni la mai multe şedinţe la Ministerul de Finanţe, însă după câteva ore a trebuit să plece acasă, pentru că se simţe foarte rău. Tot luni, la Minister se afla şi delegaţia FMI, însă reprezentanţii ministerului suţin că Iordache nu s-a întâlnit cu aceasta.

Peste 30 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Numărul lor creşte de la o oră la alta. Vârful pandemic ar putea fi atins în lunile februarie - martie.

Boala se transmite prin contact direct sau indirect. Astfel, virusul se poate lua de la o persoană bolnavă care tuşeşte fără să-şi protejeze gura, dar şi prin simpla strângere de mână sau pupatul pe obraz a unui bolnav. De asemenea, virusul AH1N1 se transmite prin aerosoli şi prin atingerea unor suprafeţe contaminate. NU însă şi prin apa de băut sau cea de la piscină şi nici prin mâncare.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina gripa noua
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close