Antena 3 CNN Actualitate A terminat două facultăți, dar mătură străzile și strânge gunoaie

A terminat două facultăți, dar mătură străzile și strânge gunoaie

A terminat două facultăți, dar mătură străzile și strânge gunoaie
17 Mai 2016   •   00:50

Realitățile din România îi obligă pe mulți conaționali să încerce cu orice preț să își facă un trai în străinătate! Este și cazul unei foste profesoare din România, care a terminat două facultăți, dar a ales să plece în Italia și să facă munca de jos pentru a se întreține.

Mătură, spală trotuarul și adună gunoaiele. Apoi golește coșurile de gunoi și încarcă totul într-o mică furgonetă. Așa se desfășoară ziua de muncă a Augustinei Stanciu, stabilită în orașul italian Lodi. Absolventă a două facultăți în România, femeia a avut cândva a avut o meserie nobilă, cea de profesoară, însă o făcea pe un salariu de mizerie, iar munca pe care o prestează acum nu-i provoacă nicidecum rușine, scrie Gazeta Românească.

A început să lucreze ca măturătoare în 2006 și face față cu brio, deși acolo munca sa este una pe care, de obicei, o fac bărbații. ”Eram singura femeie și cooperativa a trebuit să ceară permisiunea de la Astem pentru a mă angaja. Acum mai e încă o colegă. Trec cu furgoneta dimineața, golesc coșurile, schimb sacii și strâng mizeria de pe stradă. Este obositor să mături, dar când am terminat, văd strada foarte curată și mă simt satisfăcută”, a explicat românca.
 

Potrivit Augustinei, munca de operator ecologic este una frumoasă. ”Îmi oferă satisfacție și chiar dacă sunt singura femeie, colegii mei se poartă bine cu mine. Câștig între 850 și 900 de euro pe lună și sunt reprezentat sindical de întreprindere pentru organizația USB Federazione din Lodi. Băieții de la Astem care mătură străzile câștigă cu circa 300 de euro în plus. Insistăm pe acest aspect”.

 

×
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close