Antena 3 CNN Actualitate Academia Suedeză a încetat să încerce să-l contacteze pe Bob Dylan

Academia Suedeză a încetat să încerce să-l contacteze pe Bob Dylan

Academia Suedeză a încetat să încerce să-l contacteze pe Bob Dylan
18 Oct 2016   •   09:16

Academia Suedeză a încetat să încerce să-l contacteze pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe încercări nereuşite, a declarat luni secretara permanentă al instituţiei, Sara Danius.

'Momentan nu facem nimic. Am sunat şi am trimis e-mail-uri celui mai apropiat colaborator al său şi am primit răspunsuri foarte amabile. Deocamdată este de ajuns', a declarat Danius pentru postul public de radio SR, conform Agerpres.

Artistul american a primit în tăcere premiul care i-a fost acordat joia trecută. În aceeaşi seară, el a oferit un concert în Las Vegas, unde s-a mulţumit să cânte, fără a aborda acest subiect în faţa publicului.

'Nu-mi fac deloc griji, am sentimentul că se va manifesta', a precizat Danius.

Căştigătorii sunt invitaţi în fiecare an pe 10 decembrie la Stockholm pentru a-şi primi premiul din mâinile regelui Suediei şi a ţine un discurs în cadrul unui banchet.

'Dacă nu va dori să vină, nu va veni. Va fi o sărbătoare mare oricum, iar distincţia îi aparţine', a completat aceasta.

Pe numele său real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan este, la 75 de ani, unul dintre cele mai influenţi cantautori din istoria muzicii. Dylan este primul autor-compozitor care obţine prestigiosul premiu, într-un context în care cercurile literare îi dădeau ca favoriţi pe scriitori precum Salman Rushdie, Adonis sau Ngugi wa Thiong'o.

×
Subiecte în articol: Bob Dylan
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close