Antena 3 CNN Actualitate Acoperișul unei școli, smuls de vântul puternic

Acoperișul unei școli, smuls de vântul puternic

Acoperișul unei școli, smuls de vântul puternic
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Iun 2019   •   15:22

O vijelie cu aspect tornadic, care s-a produs sâmbătă după-amiază, a smuls acoperişul cu şarpantă de pe clădirea şcolii generale din satul Castelu, judeţu Constanţa, a informat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU). 

Vijelia, care a avut loc în Podişul Medgidiei pe fondul temperaturilor excesive, s-a soldat doar cu pagube materiale. La faţa locului au fost solicitaţi să intervină pompierii din cadrul Detaşamentului Medgidia, pentru degajarea acoperişului din tablă în suprafaţă de peste 300 mp, care a fost smuls în proporţie de 90% de de clădirea cu două nivele, a Şcolii generale din comuna Castelu. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă, 22 iunie a.c, o avertizare nowcasting Cod portocaliu pentru judeţul Constanţa, de averse torenţiale şi descărcări electrice, valabil în intervalul orar 13:15- 15:00, fiind vizate localităţile: Medgidia, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Lumina, Cogealac, Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Castelu, Poarta Albă, Limanu, Albeşti, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Voda, Pecineaga, Mereni, Comana, Bărăganu, Pantelimon, Târguşor, Fântânele, Tortoman, Grădina. 

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close