Antena 3 CNN Actualitate Adevărul despre trecutul lui Traian Băsescu. I s-a încredințat o misiune foarte importantă!

Adevărul despre trecutul lui Traian Băsescu. I s-a încredințat o misiune foarte importantă!

Mirel Curea, jurnalist la Evenimentul Zilei, a vorbit luni seară, la Antena 3, despre trecutul fostului președinte Traian Băsescu. Potrivit jurnalistului, lui Traian Băsescu i s-a ordonat o misiune foarte complicată.

Adevărul despre trecutul lui Traian Băsescu. I s-a încredințat o misiune foarte importantă!
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    18 Aug 2020   •   07:00

Traian Băsescu a fost recrutat informator de Direcția a patra contrainformații militare. Biroul era în mijlocul platoului mare, într-o clădire doar cu parter. Cum se intra pe un hol în stânga era biroul. Acolo i s-a luat angajamentul de informator.

Operațiunea de obținere a unui angajament de informator la Institutul de Marină era una foarte delicată(...). Refuzul la recrutare putea să ducă la trecerea în rezervă a ofițerului care încerca recrutarea. În același birou s-a încercat recrutarea mea”, a dezvăluit Mirel Curea.

Potrivit jurnalistului, lui Traian Băsescu i s-a ordonat o misiune foarte complicată.

Curea: Băsescu era referent de informații externe

Documentarea unui agent străin să documenteze faptul că un cetățean român care a obținut cetățenie belgiană a fost recrutat de serviciile de informații.(...) O misiune de o asemenea importanță nu putea să se încredințeze decât fie unui ofițer din rezidență română de acolo, fie unui referent de informații externe”, a mai spus Mirel Curea.

Ar fi foarte interesant dacă Băsescu ar povesti misiunea. I s-a încredințat o misiune foarte importantă, înseamnă că îl foloseau la chestii complicate”, a menționat jurnalistul.

Alegeri locale 2020. Traian Băsescu s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei

Traian Băsescu vrea să rezolve problema traficului, a poluării și a încălzirii. ”Vă asigur că o să câştig procesul. Nu poţi să îmi reproşezi după 45 de ani că la 21 de ani nu ştiam că serviciul de contrainformaţii al Armatei are legătură cu Securitatea”, a explicat Băsescu la ieșirea din sediul BEC.

Băsescu a formulat recurs, care urmează să se judece, la jumătatea lunii octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securității. Vă amintim că judecătorul a stabilit că Băsescu "a denunțat activități sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informațiilor a vizat îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”.

×
Subiecte în articol: Mirel Curea
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close