Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, propunere surprinzătoare după victoria Simonei Halep la Wimbledon: Să i se acorde Steaua României. E un gest de normalitate

Adrian Năstase, propunere surprinzătoare după victoria Simonei Halep la Wimbledon: Să i se acorde Steaua României. E un gest de normalitate

Adrian Năstase, propunere surprinzătoare după victoria Simonei Halep la Wimbledon: Să i se acorde Steaua României. E un gest de normalitate
14 Iul 2019   •   11:13

Fostul premier Adrian Năstase spune că a urmărit meciul Simonei Halep și susține că ideea de i se acorda ordinul "Steaua României" este una absolut firească. 

"M-am bucurat enorm, ieri, privind si eu, cu emotie, meciul Simonei Halep din finala de la Wimbledon. M-am intrebat inca o data – oare ce calitati o caracterizeaza in primul rand. Perseverenta si vointa de a castiga – cred.

In ceea ce priveste competitia, in timp, cu puternica Serena Williams, mi se pare ca se aplica paradoxul lui Zenon, in care, pana la urma, broasca testoasa il intrece pe Ahile, cel iute de picior. Cu perseverenta, cu forta mentala, Simona Halep a realizat o victorie uriasa. O victorie pentru Romania.

Mai este ceva. tenisul este vazut ca un sport al elitei. Victoria unei romance pe iarba de la Wimbedon si intrarea ei in All England Club au oferit o satisfactie enorma pentru cei  din tara care, in ultimul timp, au avut un sentiment de marginalizare intr-o  Europa aristocratica si coloniala.

Asa incat ideea de a i se acorda ordinul Steaua Romaniei noii regine a tenisului mondial mi se pare absolut fireasca," este mesajul lui Adrian Năstase.

Adrian Năstase a intrat ulterior în direct, la Antena 3 și a venit cu noi precizări în acest sens.

”Sunt convins că această propunere va fi transmisă la Cotroceni. Am sugerat în mai multe discuții pe care le-am avut. Iohannis se află contemporan cu marea ictorie de la Wimbleodn și cred că va acorda Simonei . Aceste momente care ne luminează cumva viața luminată, trebuie sărbătorite și în acest mod. Speram că Iohannis să acorde medalii și celor care au reușit ca Președinția României la Consiliul European să fie un succes. Într-o lume a elitelor, Halep a reușit să obțină o victorie, care nu a fost chinuită sau să intre în rutina meciurilor de tenis, ci o victorie uimitoare. Sunt convins că se vor lua măsurile firești pentru a marca această victorie”, a declarat Năstase, pentru Antena 3.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close