Omul de afaceri Adrian Sârbu și fostul senator PNL Sorin Roșca Stănescu au fost aduși vineri la sediul DIICOT. Ei sunt audiaţi într-un nou dosar în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani.
Dosarul, în care sunt judecați oameni de afaceri și bancheri, printre care se află și Marius Locic, pentru o fraudă de 85 milioane de euro cu credite imobiliare de la BRD, a fost trimis în instanţă în 2013.
Patru milioane de dolari au ajuns în buzunarele patronului media Adrian Sârbu, în 2008, după ce a luat un credit de la BRD. Nu îndeplinea condiţiile de creditare şi a girat pentru sumă cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internaţional. Sârbu nu ar mai fi dat banii înapoi băncii. Patronul media mai avea un credit de 7 milioane de euro, luat de la banca-mamă din Franţa, pe baza unei scrisori de garanţie dată de sucursala BRD Primăverii când a contractat al doilea împrumut.
În cazul lui Sorin Roşca Stănescu, acesta a reuşit să obţină în anul 2008, un credit de 3 milioane de euro de la BRD, credit ce a fost garantat cu două terenuri de vegetaţie în Snagov a căror valoare depăşea 500.000 de euro. Împrumutul în acest moment figurează ca fiind neperformant.
Creditele ar fi fost luate în aceeaşi zi în care au fost depuse actele, iar întreaga operaţiune a fost sprijinită de Sorin Popa, fost vicepreşedinte al BRD. Anchetatorii spun că Sârbu şi Roşca ar fi ajuns la Popa prin intermediul lui Remus Truică. În schimbul serviciilor oferite, Truică ar fi primit parte din banii luaţi de cei doi de la bancă. De altfel, Truică ar fi ajutat-o şi pe Elena Udrea să contracteze un credit.
Sorin Roşca Stănescu se află după gratii, la Rahova, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Rompetrol".
Adrian Sîrbu se află în arest preventiv din 3 februarie 2015, fiind acuzat de procurorii DIICOT de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare.