Antena 3 CNN Actualitate False amenințări cu bombă vizând două avioane cu destinația Bruxelles. Belgia a luat măsuri extreme de securitate

False amenințări cu bombă vizând două avioane cu destinația Bruxelles. Belgia a luat măsuri extreme de securitate

False amenințări cu bombă vizând două avioane cu destinația Bruxelles. Belgia a luat măsuri extreme de securitate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Aug 2016   •   21:03

UPDATE: Cele două avioane de pasageri, care au fost vizate de amenințări cu bombe, au aterizat cu bine, unul pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, altul în Toulouse, Franța, unde a fost deviat, anunță presa locală.

"După o anchetă, procuratura a constatat nu există nici o amenințare, situația a revenit la normal, avioanele vor zbura la timp", a anunțat și postul de televiziune belgian.

Potrivit VRT. unul dintre zboruri decolase din Oslo și aparținea companiei aeriene scandinave SAS. Al doilea este un avion al companiei marocane Air Arabia.

Avionul Air Maroc care a fost deviat spre Toulouse a raportat o urgență medicală și la aterizare a fost așteptat de un echipaj de prim ajutor.

Un procuror belgian a confirmat că s-a deschis o investigaţie despre alerte, dar a refuzat să ofere alte detalii.

Bart Raes, un report al televiziunii belgiene Woestijnvis/Proximus TV, a postat în reţeaua Twitter un mesaj în care afirma că se află la bordul unuia dintre cele două avioane, care vendea de la Oslo, şi că pilotul a primit o ameninţare cu bombă cu 20 de minute înainte de aterizare. Potrivit lui Raes, pasagerii au fost informaţi despre incident şi li s-a cerut să aştepte 10 minute înainte de debarcare, după aterizarea avionului, precizează Reuters.

Presa belgiană afirma că alte avioane care urmau să aterizeze la Zaventem au fost dirijate spre alte aeroporturi.

___________

Ameninţări cu bombă au fost semnalate la bordul a două avioane care urmează să aterizeze în scurt timp la Bruxelles, pe Aeroportul Internaţional Zaventem, a anunţat miercuri postul de televiziune flamand VRT, citat de Reuters.

Procurorii federali tratează cu seriozitate aceste ameninţări, menţionează VRT.

Potrivit primelor informații, una dintre bombe ar fi vizat un zbor de la Oslo către Bruxelles.

Potrivit Mirror, alertele cu bombă au fost transmise prin radio, din aeronave către turnul de control din Bruxelles. Este încă neclar care sunt companiile aeriene implicate în acest incident, însă cel mai probabil aeronavele transportă zeci de pasageri fiecare.

 

 

Aeroportul Zaventem a fost locul unei tragedii, pe 22 martie 2016, unde cel puțin 35 de oameni au murit în două explozii provocate de fraţii Ibrahim şi Khalid El Bakraoui. Atentatul terorist a determinat implementarea unor masuri de securitate suplimentare.

×
Subiecte în articol: avion alerta cu bomba
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close