Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: Cred că vârful a fost atins deja dacă lumea nu se vede de Paște

Alexandru Rafila: Cred că vârful a fost atins deja dacă lumea nu se vede de Paște

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a spus, joi, la „Marius Tucă Show”, că vârful epidemiei de coronavirus a fost atins deja dacă lumea nu se vede de Paște, adăugând că românii ar putea să se întoarcă la serviciu, progresiv, de la data de 15 mai.

Alexandru Rafila: Cred că vârful a fost atins deja dacă lumea nu se vede de Paște
Sursa foto: Antena 3
16 Apr 2020   •   21:09

„Plecând de la rațiune că vârful va fi la două săptămâni după Paște eu cred că vârful a fost atins deja dacă lumea nu se vede de Paște. După trendul actual, care arată o creștere moderată, probabil că o să avem între 12.000 și 14.000 de cazuri. Numărul de cazuri de astăzi este generat de comportamentul nostru din urmă cu șapte sau 10 zile”, a spus Rafila.

Președintele SRM a afirmat că românii ar trebui să se întoarcă la serviciu, progresiv, după dată de 15 mai, potrivit Mediafax.

„Teama este că după ce ridici măsurile, dacă o faci brusc, nu este bine și atunci trebuie făcută gradual. Sărbătorile de Paște reprezintă o relaxare a restricțiilor și vrem să vedem ce se va întâmplă în acest interval de 7-14 zile, dacă reușim să avem un comportament care să limiteze contactele fizice. (...) Aș încuraja marile lanțuri de magazine să mărească programul de lucru”, a mai zis sursa citată.

Microbiologul a spus că speră ca, începând cu 1 mai, România să intre pe un trend descendent susținut, „care să ne facă să luăm măsuri de relaxare și să redeschidem și școlile”.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close