Antena 3 Actualitate Reacţia lui Alexandru Rafila despre situaţia incredibilă de la Spitalul Foişor: ''În mod evident, controlul acestei pandemii este pierdut''

Reacţia lui Alexandru Rafila despre situaţia incredibilă de la Spitalul Foişor: ''În mod evident, controlul acestei pandemii este pierdut''

de Georgiana Adam    |    09 Apr 2021   •   23:04
Reacţia lui Alexandru Rafila despre situaţia incredibilă de la Spitalul Foişor: ''În mod evident, controlul acestei pandemii este pierdut''
Sursa foto: Hepta

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a comentat în exclusivitate în cadrul emisiunii ''Exces de Putere'' de la Antena 3, situaţia incredibilă de la Spitalul Foișor care a fost transformat în spital COVID.

Alexandru Rafila a vorbit, vineri seara, în exclusivitate la Antena 3, despre ordinul semat de Vlad Voiculescu în privinţa evacurării de urgenţă a pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie "Foişor" din Capitală.

''Acum o săptămână s-a întâmplat un lucru, pe care unii l-au trecut cu vederea''

 Sâmbăta trecută, la aceeaşi oră, 21:15, domnul ministru Vlad Voiculescu convoca directorii de spitale din Bucureşti pentru o şedinţă, deci sâmbăta seara, noaptea. Ca să vadă ce se poate face apropo de relocarea acestor spitale, încât o parte din ele să poată trata pacienţi COVID.

Eu mi-am exprimat atunci surprinderea, pentru că mi se părea ciudat ca sâmbătă seara să constaţi, că trebuie să faci o şedinţă cu directorii spitalelor din Bucureşti, când problema era cunoscută de luni de zile. Era menţionată în presă, în scris, moţiunea simplă depusă de Partidul Social Democrat, şi nu se întâmplase absolut nimic.

Acum, constatăm, că la o săptămână, sau la şase zile de la acel moment, se petrece, dacă vreţi, se operaţionealizează această discuţie din seara zilei de sâmbătă, prin mutarea pacienţilor de la Spitalul Foişor. Vă spun, pe surse, că nu a existat niciun fel de consens cu Corpul Medical de la Spitalul Foişor care să agreeze acest tip de comportament. Deci, Corpul Medical de la Spitalul Foişor a fost ignorat, iar acest ordin care este semnat de Vlad Voiculescu, probabil că este semnat şi de domnul Arafat, nu ştiu.

Mută noaptea pacienţii, ceea ce mi se pare foarte periculos, pentru că nu ţine seama de starea lor de sănătate, de partea emoţională a lor, a familiilor (...)

''În mod evident, controlul acestei pandemii este pierdut''

În fiecare zi vedem tot mai puţine cazuri raportate şi vedem tot mai multe cazuri în spitale şi în secţiile de Terapie Intensivă. În acest moment, sunt câteva sute de pacienţi care au nevoie de Terapie Intensivă, în diverse unităţi de Primiri Urgenţe, sau în alte zone din spitale, unde se încearcă tratatea lor şi nu au loc în secţiile de Terapie Intensivă şi acest lucur nu a fost comunicat. În mod normal, trebuia să ştim, nu să le lăudăm că închiderea magazinelor la ora 18 a dus la scăderea numărului de cazuri, pentru că această scădere a numărului de cazuri este evident artificială. Trebuia să ştim, că în afară de cei 1.500 de pacienţi din secţiile de Terapie Intensivă, sunt alte sute de pacienţi care au nevoie de îngrijire în secţie de Terapie Intensivă şi nu se pot trata aşa cum trebuie'', a declarat Alexandru Rafila, vineri seara, în exclusivitate la Antena 3.

Reamintim că operaţiunea de evacuare este în plină desfăşurare. Zeci de pacienţi, unii dintre ei recent operaţi, au fost nevoiţi să părăsească spitalul de urgenţă.

Unitatea sanitară a fost transformată în regim de urgenţă în spital pentru pacienţii COVID.

×
Subiecte în articol: Spitalul Foişor

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close