Antena 3 CNN Actualitate Alimentul care se scumpește cu 15% din toamnă. Este sănătos și preferat de mulți români

Alimentul care se scumpește cu 15% din toamnă. Este sănătos și preferat de mulți români

Un aliment se va scumpi cu 15%, din această toamnă, din cauza caniculei. Acesta este miraculos pentru sănătate și preferat de mulți români.

Alimentul care se scumpește cu 15% din toamnă. Este sănătos și preferat de mulți români
Sursa foto: Gettyimages | Jacobs Stock Photography Ltd
de Ioana Mircea    |    30 Aug 2023   •   04:00

Din cauza căldurii, albinele nu se mai pot hrăni pentru că, flora, fiind afectată de secetă, nu se mai dezvoltă, iar albinele rămân fără cules, fiind nevoite de altfel să parcurgă distanţe mai lungi, în căutare de hrană şi apă, ducând astfel la uzura şi la scurtarea lor de viaţă.

Ați ghicit, este vorba despre miere .Seceta care a dus la scăderea producţiei de miere şi toate scumpirile din ultima perioadă ar putea să ducă la o majorare a preţului mierii ce poate să ajungă până la 10 sau 15%.

Citește și: Prețurile produselor de igienă personală au explodat. În unele cazuri plătim dublu!

Din cauza căldurilor, stupii se încălzesc, albinele fiind nevoite să depună un efort mult mai mare pentru a menţine o temperatură constantă sau mai exact pentru a-i răci.

De asemenea, apicultorii au sesizat un comportament aparte al albinelor pe timpul caniculei, fiind mult mai agresive şi stresate, se pot îmbolnăvi mai repede din cauza lipsei polenului şi a nectarului din natură, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: scumpire miere
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close