Antena 3 CNN Actualitate Alimentele nesănătoase pentru copii au interzis la publicitate

Alimentele nesănătoase pentru copii au interzis la publicitate

Alimentele nesănătoase pentru copii au interzis la publicitate
12 Dec 2008   •   05:38

În condiţiile în care tot mai mulţii copii sunt obezi, organismele europene şi companiile au început să ia măsuri pentru a descuraja consumul de alimente nesănătoase de către copii.
Astfel, un proiect al Comisiei Europene va prevedea iinterzicerea publicităţii mincinoase la alimentele pentru copii. În întâmpinarea acestei decizii, câteva companii din România au semnat un protocol prin care se instituie un cod etic în domeniu.
De acum, toate informaţiile referitoare la gust, compoziţie şi calităţi nutritive ?vor fi conforme cu realitatea?. Kraft, Coca-Cola, Nestle, Unilever, Star Foods, Burger King, Ferrero, General Mills, Kellogg?s, Mars, PepsiCo se numără printre companiile care au aderat la acest cod etic, scire Evenimentul Zilei.
Se vor promova doar produsele ?care îndeplinesc criterii nutriţionale specifice, bazate pe dovezi ştiinţifice acceptate sau ghiduri internaţionale?.
Nu se va mai face reclamă stradală şi nici în aproprierea şcolilor. Cu toate că încălcarea codului nu aduce sancţiuni, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului are dreptul să amendeze societatea în culpă.
La nivelul Uniunii Europene există acum 22 milioane de copii supraponderali, iar ?în România, 20% dintre copiii sub 12 ani au probleme de greutate?, arăta Magor Csibi, membru al Parlamentului European, şi promotorul acestui cod etic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close