Antena 3 CNN Actualitate Amânarea extrădării lui Mureşan - respinsă

Amânarea extrădării lui Mureşan - respinsă

Amânarea extrădării lui Mureşan - respinsă
17 Mai 2007   •   19:14

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, joi, cererea de amânare a extrădării lui Sever Mureşan către autorităţile din Lille (Franţa), formulată de avocaţii omului de afaceri. Avocaţii lui Mureşan au contestat punerea în executare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a hotărât menţinerea în stare de arest în vederea extrădării în Franţa a omului de afaceri. Apărătorii lui Sever Mureşan cer amânarea punerii în executare a hotărârii instanţei supreme până la soluţionarea unui dosar privindu-l pe omul de afaceri.

În dosarul de pe rolul Judecătoriei sectorului 4 se cere recunoaşterea sentinţei Tribunalului din Dijon (Franţa) prin care Sever Mureşan a fost condamnat la 18 luni de închisoare. Scopul acestei recunoaşteri este acela de a contopi această pedeapsă cu cea efectuată în Elveţia tot pentru infracţiuni economice, pedeapsă care, fiind recunoscută de statul român în 2004, este echivalentă cu o decizie a unei instanţe din România.

Dacă şi pedeapsa din Dijon ar fi recunoscută în România, avocaţii lui Sever Mureşan ar putea cere, printr-o altă acţiune în instanţă, contopirea celor două, iar clientul lor ar putea scăpa de executarea restului de 17 luni pe care îl mai are în Dijon.

Rompres

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close