Antena 3 Actualitate Ambasada SUA critică BNR pentru decizia de a-l onora pe Mihail Manoilescu, promotor al ideologiei fasciste

Ambasada SUA critică BNR pentru decizia de a-l onora pe Mihail Manoilescu, promotor al ideologiei fasciste

13 Mai 2016   •   15:37

Ambasada Statelor Unite ale Americii critică decizia BNR de a lansa o monedă omagială pentru Mihai Manoilescu, fostul guvernator BNR din perioada interbelică.

Reprezentanţii ambasadei spun că Manoilescu a promovat şi a contribuit activ la ideologia fascistă şi la sentimentul antisemit în România.

Ambasada SUA recunoaşte, în schimb, dreptul României de a sărbători tradiţiile instituţiei sale, însă consideră că "aceste celebrări nu trebuie să includă imagini ale unor persoane care au fost condamnate de către istorie şi care, prin faptul că sunt onorate, sunt validate”.

"O astfel de practică contravine democraţiei din România, promovării statutului de drept şi protecţiei drepturilor funadamentale ale omului”, se mai arată în comunicatul ambasadei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
BNR
Parteneri
x close