Ameninţare cu bombă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. 150 de persoane evacuate, pregătiri pentru evacuarea pacienților

13 Noi 2018   •   21:11
Ameninţare cu bombă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. 150 de persoane evacuate, pregătiri pentru evacuarea pacienților

O ameninţare cu bombă vizând un centru comercial şi spitalul judeţean din Ploieşti a fost înregistrată marţi seara la numărul 112, la faţa locului fiind demarată de către instituţiile abilitate o operaţiune de evacuare, izolare a zonei şi verificare, informează reprezentanţii Poliţiei şi ai ISU. 

Potrivit reprezentanţilor ISU, au fost evacuate 150 de persoane de la complexul comercial. 

Conform reprezentanţilor Poliţiei, la numărul 112, "o voce de bărbat a sesizat un atac cu bombă la un supermarket din zona de nord a Ploieştiului şi la Spitalul Judeţean". Persoana care a făcut sesizarea nu a mai răspuns la telefon. 

În primă fază, nu se procedează la evacuare persoane din spitalul judeţean, pentru că se presupune că este o glumă, însă se fac verificări amănunţite în complexul unităţii medicale. În zonă s-au deplasat o autospecială de accidente colective şi calamităţi şi grupa operativă. 

"Pompierii militari au început montarea corturilor în parcarea Spitalului Judeţean în eventualitatea în care se impune evacuarea pacienţilor", au anunţat reprezentanţii ISU Prahova. 

La centrul comercial s-a deplasat autospeciala pirotehnică. 

Poliţia a anunţat că în cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. 

Sursă: Mediafax
x close