Antena 3 CNN Actualitate Amenzile pentru formularul de localizare PLF ar putea fi anulate. Cum puteţi primi banii înapoi, dacă aţi plătit amenda

Amenzile pentru formularul de localizare PLF ar putea fi anulate. Cum puteţi primi banii înapoi, dacă aţi plătit amenda

Amenzile primite pentru necompletarea sau completarea greşită a formularelor de localizare a pasagerilor (Formularul digital de intrare în România - PLF) ar putea fi anulate. 

Amenzile pentru formularul de localizare PLF ar putea fi anulate. Cum puteţi primi banii înapoi, dacă aţi plătit amenda
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2022   •   13:54

USR a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens. Sunt români care au primit amenzi mai multe, care însumează mai multe mii de lei, iar aceştia ar putea primi banii înapoi, dacă le-au plătit. 

Este vorba de iniţiativa europarlamentarului USR Vlad Gheorghe, transpusă în practică printr-un proiect de lege iniţiat de fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion. Proiectul prevede anularea tuturor amenzilor şi restituirea amenzilor plătite în termen de 30 de zile.

Iniţiatorii demersului susţin faptul că responsabilii nu au informat din timp despre necesitatea acestui formular PLF, iar în momentul în care unii români au intrat în ţară s-au trezit cu amenzile de la DSP acasă.

"Amenzile vor fi scoase pentru toată lumea, ca să nu existe posibilităţi de discriminare. Aceste amenzi trebuie anulate în primul rând pentru că nu e vina oamenilor, ci a statului care a ales un sistem deficitar care nu funcţionează.

Aşa că cetăţenii nu pot fi trimişi în instanţă cu zecile de mii cu ceva care este absolut evident că a fost greşit de la început", a explicat europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, iniţiatorul proiectului, luni, la Antena 3.

"Proiectul de lege care e depus, dacă va trece şi va fi votat, promulgat, va privi toate amenzile emise până atunci, pentru că sistemul este greşit.

Deci în momentul acesta trebuie contestată amenda şi plătită până când va trece legea, moment în care la 30 de zile de când va trece legea, oamenii trebuie să primească banii înapoi.

Au luat amenzi repete mulţi şoferi de TIR, pentru că sistemul este incredibil de prost. Există o propunere acum de modificare din partea ministerelor de resort.

Noi vom solicita procedura de urgenţă care poate să scurteze acest termen la minim o lună şi maxim două luni", a continuat europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: amenzi formular localizare Vlad Gheorghe
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close