Antena 3 CNN Actualitate An negru pentru primarii PENALI. Ce edili au ajuns pe mâna procurorilor

An negru pentru primarii PENALI. Ce edili au ajuns pe mâna procurorilor

An negru pentru primarii PENALI. Ce edili au ajuns pe mâna procurorilor
de O.P.    |    25 Dec 2014   •   09:00

2014 a fost anul care a băgat spaima în primarii din România. Oameni despre care se spunea că sunt de neclintit au ajuns pe mâna procurorilor. Unii sunt deja condamnaţi la ani grei de închisoare, alţii îşi aşteaptă sentinţele, în timp ce mulţi sunt pe cale să fie trimişi în judecată.

Tudor Pendiuc, Primar al Piteştiului a ajuns pe mâna procurorilor şi în prezent este cercetat în stare de arest pentru mită şi abuz în serviciu, iar prejudiciul se ridică la 5 milioane de EURO. Cam în aceeaşi perioadă a fost săltat şi primarul Beiuşului. Adrian Domocoş a fost reţinut de procurori şi ulterior arestat pentru mită şi spălare de bani. Îi urmează îndeaproape primarul din Năvodari care este cercetat în stare de arest pentru afaceri ilegale cu retrocedări şi cu un prejudiciu de peste 200 de milioane de EURO. Tot în stare de arest este cercetat şi primarul din Rădăuţi pentru şantaj şi abuz în serviciu.

Alţii au fost deja condamnaţi la ani grei de puşcărie. Fostul primar al Craiovei - 3 ani cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual. Acum două zile însă procurorii l-au trimis pe Antonie Solomon în judecată într-un nou dosar pentru abuz în serviciu. Încă în detenţie se află şi fostul primar de Râmnicu-Vâlcea. Emilian Frâncu execută o pedeasă de 4 ani cu executare pentru luare de mită.

Aproape la aceeaşi pedeapsă a fost condamnat şi predecesorul său, Mircea Gutău pentru abuz în serviciu. Tot pentru aceeaşi infracţiune a fost condamnat şi fostul primar al Reşiţei la 3 ani cu executare. 3 ani, dar cu suspendare, a primit şi primarul din Târgovişte. Cel mai dur a fost condamnat fostul edil din Cluj-Napoca. Sorin Apostu a primit o pedeapsă de aproape 5 ani cu executare pentru luare de mită şi spălare de bani.

Sunt însă şi primari care tocmai au fost trimişi în judecată. Pentru spălare de bani şi nu numai a fost trimis în judecată Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra Neamţ. Pentru abuz în serviciu fostul primar al Mangaliei, Claudiu Mihai Tusac şi Gheorghe Ovidiu Nemes, primarul din Sighetul Marmaţiei. Sub acuzaţiile de abuz în serviciu, luare de mită şi respectiv de obţinere de foloase necuvenite vor ajunge în faţa judecătorilor şi Constantin Boşcodeală, Radu Mazăre şi Romeo Stavarache. La această listă impresionantă se adaugă numele a  zeci de primari de comune.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close