Antena 3 CNN Actualitate Analiza de securitate a crizei din Ucraina prezentată de directorul SRI la Comisia de control din Parlament

Analiza de securitate a crizei din Ucraina prezentată de directorul SRI la Comisia de control din Parlament

Eduard Hellvig a fost audiat, marți, de membrii Comisiei comune permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Audierea a avut loc în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Analiza de securitate a crizei din Ucraina prezentată de directorul SRI la Comisia de control din Parlament
de Dana Musceleanu    |    22 Feb 2022   •   17:30

Eduard Hellvig a prezentat, la solicitarea Comisiei, o analiză de securitate din perspectiva atribuțiilor legale ale SRI și în contextul situației tensionate din Ucraina. 

În cadrul ședinței, directorul SRI a evidențiat faptul că atacurile cibernetice, activitățile de spionaj și cele asociate fenomenului "fake news" s-au intensificat în ultima perioadă, dat fiind contextul regional. 

La finalul celor peste două ore de audieri, Eduard Helvig a evitat să dea declarații de presă. SRI a emis însă la scurt timp un comunicat de presă pe tema audierii din Parlament.

Eduard Hellvig a prezentat membrilor Comisiei Parlamentare de Control și o analiză privind riscurile de securitate la care ar putea fi expusă România în perioada următoare în funcție de factorii externi, se arată într-un comunicat emis de Serviciul Român de Informații.

Totodată SRI menționează că membrilor Comisiei li s-a subliniat importanța și reala necesitate a actualizării pachetului de legi privind securitatea națională, cu atât mai mult cu cât mediul regional de securitate este într-o dinamică continuă.

"SRI a informat consistent și timpuriu beneficiarii legali, potrivit competențelor prevăzute de lege, pe subiectele discutate în cadrul acestei ședințe și își reiterează determinarea de a continua să lucreze în interesul statului român și al cetățenilor săi, în strânsă legătură cu celelalte instituții abilitate pentru prezervarea securității naționale.", se mai arată în comunicatul instituției.

 

×
Subiecte în articol: SRI Eduard Hellvig Ucraina
Parteneri
Procurorul "Ştii cine sunt eu?", afacere imobiliară de milioane de euro
x close