Antena 3 CNN Actualitate Schimbări în privinţa programărilor pentru vaccinare. Dr. Andrei Baciu spune ce se va întâmpla cu listele de aşteptare

Schimbări în privinţa programărilor pentru vaccinare. Dr. Andrei Baciu spune ce se va întâmpla cu listele de aşteptare

Listele de aşteptare create pe platforma de înscriere la vaccinare sunt aproape de a fi date în folosinţă, a anunţat vicepreşedintele Comitetului naţional de vaccinare contra COVID-19.

Schimbări în privinţa programărilor pentru vaccinare. Dr. Andrei Baciu spune ce se va întâmpla cu listele de aşteptare
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    16 Feb 2021   •   08:56

Andrei Baciu a precizat luni, la Antena 3, că se depun toate eforturile pentru ca populaţia să se poată imuniza. 

"Ne dorim să avem cât mai multe vaccinuri în România care să fie disponibile pentru toţi cei ce vor să se vaccineze.

Luni a demarat şi vaccinarea cu cel de-al treilea vaccin care a primit aurtorizaţie din partea Comisiei Europene, vorbim de vaccinul AstraZeneca (...).

Andrei Baciu: Cu ajutorul listelor, vom vaccina mai multe persoane

Aşa se va desfăşura şi de acum încolo pentru orice fel de doze suplimentare sau noi vaccinuri care vor apărea, va fi un exerciţiu în paralel cu prima doza şi a doua doză, evident pentru vaccinurile care au şi pentru care e necesar un rapel", a spus Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului naţional de vaccinare, luni, la Antena 3.

Cât despre listele de aşteptare create în platforma de programare, aceasta va fi de mare folos în perioada imediat următoare, mai asigură Baciu.

"Acum vorbim de 30.000-40.000 de oameni vaccinaţi pe zi, iar în perioada următoare, vorbim de mai multe persoane pe care ne dorim să le vaccinăm în fiecare zi", a precizat reprezentantul Comitetului naţional de vaccinare contra COVID-19.

Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca începe la noi luni, 15 februarie. Programările au început încă de miercuri, iar în primele ore s-au programat în medie 179 de persoane/minut. 

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se face la grupa de vârstă 18 - 55 de ani, pentru persoanele eligibile din etapele I și II.

100.000 de persoane, programate pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, într-o zi

Mai mult de 100.000 de persoane s-au programat până acum pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în doar 24 de ore, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se face la grupa de vârstă 18 - 55 de ani.

Programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început pe 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Cine poate să facă vaccinul AstraZeneca

Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, după Pfizer BioNTech și Moderna. 

Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro

×
Subiecte în articol: liste aşteptate
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close